Rondreis 6: Wild Wild West

Amerika parken reis

Rondreis 6: Wild Wild West
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Phoenix - Grand Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley - Moab - Bryce Canyon - Zion NP - Death Valley - Sequoia - Yosemite - San Francisco
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Reissom: Vanaf € 2485,- p.p. bij 2 personen
Vanaf € 1418,- p.p. bij 4 personen
bij verblijf op 1 kamer
Inclusief: Antelope Canyon tour, raften in Moab, fietsen in Zion, Chinatown tour in San Francisco
Huurauto: Optioneel bij t e boeken vanaf € 355,- p.p.
Categorie A
Vluchten: Optioneel bij te boeken vanaf €565,- p.p.

✔ Dé Nationale Parken reis in het zuidwesten
✔ Je slaapt in of naast de Nationale Parken
✔ Centraal gelegen hotels in de steden
✔ Inclusief 5 bijzondere excursies (zie tabel hierboven)

Overnachten: 19 nachten in sfeervolle b&b's, knusse cabins met uitzicht, typische Amerikaanse motels en luxe 'over de top' hotels
Excursies: Antelope Canyon tour, raften in Moab, fietsen in Zion, Chinatown tour in San Francisco
Maaltijden: geen
Service in Amerika: 24 uurs service nummer lokale partner en Nederlandstalig routeboek met onze persoonlijke tips
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

- internationale vlucht
- autohuur voor 17 dagen, benzine en parkeerkosten
- maaltijden
- entreegelden Nationale Parken (US$80 per auto)
- optionale excursies: Alcatraz, fietsen in San Francisco, helikoptervlucht in de Grand Canyon
- fooien
- reserveringskosten € 25,00 p.p. (maximaal € 75,00 per boeking)
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Dag 1 – Amerika parken reis – Welcome to America!

Na een vlucht van ongeveer 12 uur kom je aan in Phoenix. Eerst ga je door de douane. Na het achterlaten van je vingerafdrukken en het ophalen van je bagage loop je naar de uitgang en volg je de borden ‘car rental’. Elke autoverhuurder heeft een gratis shuttlebus naar het verhuurkantoor. Op onze voucher staat bij welke verhuurder je de auto kunt ophalen. Controleer de auto goed op eventuele schade en teken dan de papieren. Je West Amerika vakantie kan beginnen!

Doordat je waarschijnlijk laat aankomt, verblijf je vanavond in Scottsdale, op ongeveer 20 minuten afstand van de luchthaven van Phoenix. Zo kun je nog even bijslapen voordat je de volgende dag begint aan je roadtrip door het Westen.

Reis Amerika - Grand Canyon

Dag 2 – Phoenix – Grand Canyon

Reisafstand: 4 uur

Na de overnachting in Phoenix rijd je in een kleine vier uur naar een van de absolute hoogtepunten van je auto rondreis Amerika; de zuidkant van Grand Canyon National Park. In de maanden juli en augustus kan het erg druk zijn. De wachtrijen bij de ingang kunnen oplopen tot een half uur. Parkeer daarna je auto voor de lodge en check in je houten cabin of lodge, vlakbij de rand van de canyon.

En dan sta je daar eindelijk, op de rand van dé Grand Canyon. Een bizar gevormd stuk natuur, circa 2 miljard jaar geleden uitgesleten door de denderende Colorado rivier. De scheur in de aardkorst is op sommige plaatsen bijna 1800 meter diep en het breedste stuk is 29 kilometer breed! En jij staat er dan, op het randje, turend in de diepte en de verte. Ons advies: ga op het randje zitten, laat je benen bungelen en geniet!

GrandCanyon-helikopterDag 3 – Grand Canyon – verblijf

Trek stevige schoenen aan want vandaag ga je de canyon verkennen. Je kunt een stuk gaan wandelen over de ‘rim’ en kiezen voor de makkelijke route van het ene uitkijkpunt naar het volgende of een stuk naar beneden klauteren, echt de canyon in. Op de makkelijke route loop je over de richel en is dan ook een route die veel mensen nemen. Neem je eerst de bus naar Hermits Rest en loop je vanuit hier terug dan is het vaak rustiger, je loopt dan tegen de stroom mensen in. Deze ‘rimtrail’ is zo’n 20 km lang, dit hoef je niet allemaal te lopen. Tussen de viewpoints rijden milieuvriendelijke bussen. Kies je voor flink klauteren dan brengt de Bright Angel Trail je een stukje naar beneden de Grand Canyon in. De gemarkeerde route begint bij de ingang van het park. Houdt er rekening mee dat je continue naar beneden loopt. Voor ons gevoel kwam de bodem geen meter dichterbij totdat we terug omhoog keken. Je daalt snel af, en reken voor elk uur dat je naar beneden loopt dat het circa 1,5 uur kuitenbijten is om terug te komen.

Dag 4 – Grand Canyon – Page

Reisafstand: 3 uur

Vanaf de Grand Canyon rijd je in ongeveer twee en een half uur naar Page. Onderweg kan je een stop maken bij Lake Powell. Nabij dit meer ligt ook de Rainbow Bridge, één van werelds grootste natuurlijke bruggen. Bij het meer kun je zelf een boottrip regelen of kajaks huren. Het is een kunstmatig, door middel van een grote stuwdam, aangelegd meer. Vanaf Page kan je ook nog een stop te maken bij de Horseshoe Bend, zo’n 6 kilometer vanaf Page. Hier maakt de Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Vanaf route 89 wandel je ongeveer 1 kilometer naar de uitkijkpost in zo’n 20 minuten. De temperatuur kan hier flink oplopen en de schaduw is ver te zoeken.

Antelope Canyon amerika reisDag 5 – Page – Bluff (Monument Valley)

Reisafstand: 3 uur

De volgende ochtend kun je het even rustig aan doen. De excursie naar de Antelope Canyon die we voor je geregeld hebben begint namelijk pas rond het middaguur. Samen met je gids loop je ongeveer een uur door de kloof. Hij vertelt van alles over de omgeving en laat je de mooiste plekken zien voor het schieten van de foto’s. Na de wandeling reis je per jeep terug naar Page en kun je de reis vervolgen.  In ongeveer 3 uur rijd je verder naar Bluff (Monument Valley). Bluff is een echt Western dorp, met grote karrenwielen en oude Amerikaanse auto’s voor de deur. Je slaapt in een sfeervolle kamer met houten balken en een buitenzitje.

monument-valley-amerDag 6 – Bluff – Moab

Reisafstand: 2 uur

Vandaag sta je vroeg op en rijd je na het ontbijt door naar Monument Valley. Het is alsmaar rechtdoor en ineens uit het niets zie je in de verte immense rotsen aan de horizon. Het lijkt alsof je een schilderij inrijdt. Je bent gearriveerd in de ‘vallei tussen de rotsen’ zoals de Navajo indianen hun Monument Valley noemen. Rotsen met namen als Elephants Butt, Three sisters en Totempole rijzen wel 365 meter de lucht in! Vandaag ga je samen met een Navajo indiaan te paard de vallei in. Volgens ons de leukste manier om dit ‘indianenland’ te verkennen. Daarbij kun je met de auto niet zo dichtbij komen, omdat het verboden terrein voor auto’s is. Je hoeft geen ervaring te hebben op een paard, want je hobbelt op een rustig tempo door de vallei. Tijdens de rit vertelt de Navajo indiaan je van alles over hun manier van leven, rotskunst en het ontstaan van rotsnamen als ‘Ear of the wind’.

Je stapt ongeveer twee uur over stoffige woestijnpaden. Rond lunchtijd zadel je af. Zie je het niet zitten om op een paard te hobbelen, dan kun je ook de vallei in per stoere jeep.

Lunch onderweg nog even in Bluff voordat je doorrijdt naar Moab. Arches NP ligt net buiten Moab en als je tijd hebt kun je nog even het park in rijden. Neem bij het visitors centrum de bezoekerskrant mee om er zeker van te zijn dat je niet de beste fotoplekken mist. Het park ligt maar op 7 kilometer van Moab en heeft maar één ingang, lekker makkelijk dus.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweggetje in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches. Houd er wel rekening mee dat het druk kan zijn op de parkeerplekken van de beginroutes van de populaire Arches. Wij reden door bij een volle parkeerplaats om eerst een andere Arch te bezoeken en reden later weer terug.

Moab-raftenDag 7 – Moab – verblijf

Vandaag heb je in de middag een raft excursie gepland staan. Samen met een gids en kleine groep stap je in een felgekleurde raftboot om aan je wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe mee peddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplashed kan worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

Je slaapt in een motel tussen de rode rotsen van Moab, waar je rozig je bed in stapt na een actieve dag.

Bryce-uitzichtDag 8 Moab – Bryce Canyon

Reisafstand: 4,5 uur

De volgende ochtend stap je vroeg in de auto om naar Bryce Canyon rijden. Anders dan grote broer Grand Canyon, kijk je bij Bryce uit over een immense pilaren-zee in alle tinten bruin-geel-rood. Bij uitzichtpunten langs de weg zie je diepe kloven met steeds andere hoodoos; bizarre rotsformaties. Bij de ingang van het park ontvang je een trailkaart van de Canyon. Veel reizigers wandelen de Navajo trail. Wij vinden het leuker om de Navajo trail te combineren met de Queens Garden trail. Je bent wel iets langer onderweg, maar hoeft niet twee keer dezelfde route te lopen en ziet meer van Bryce Canyon. Bovendien is de afdaling via Queens Garden een stuk minder steil.

Portalen uitgesneden in rotsen zorgen voor wonderlijke doorkijkjes. Loop langs spitse torens en rotsformaties met geweldige namen als Thor’s Hamer. Je staat nu midden in de Bryce Canyon omringd door de bizarre hoodoos. Een goed moment om een rustig plekje in de schaduw te zoeken en een broodje te eten. Vervolgens dwars door de kloof van Wall Street, met goudrode wanden die als wolkenkrabbers de lucht inschieten. Het laatste gedeelte is vrij steil. Neem je tijd, want de lucht op deze hoogte (2700m) is vrij dun. Wij zochten halverwege een mooi plekje voor een tweede picknick. Na 2 tot 3 uur lopen ben je weer terug bij de auto.

Zion-poolviewDag 9 – Bryce Canyon – Zion NP

Reisafstand: 1,5 uur

Je verlaat vandaag de rode rotsen van Bryce Canyon en rijd verder naar Springdale bij Zion National Park. Wij vinden dit het leukste dorp in de omgeving van Zion met sfeervolle restaurants en klein winkeltjes. Je verblijft in comfortabel hotel met zwembad omringd door rode rotsen die boven je uit torenen. Bij de ingang van het park krijg je een plattegrond van het park waarmee je de komende dagen je weg kan vinden. Neem aan het einde van de dag een frisse duik in het zwembad: lekker bijkomen van je indrukken tot nu toe

Zion-fietsenDag 10 – Zion – verblijf

Na het ontbijt loop je in een kwartiertje naar de fietsshop in Springdale (of je neemt de gratis shuttlebus) waar je fiets klaarstaat. Met een kaart van het park op zak zoef je langs de enorme rotsen. In de drukke zomermaanden is een gedeelte van Zion afgesloten voor auto’s. Op de kaart staat aangegeven hoe je hier komt, op smalle paden rijd je tussen de steile rode hellingen. Neem voldoende drinken mee voor onderweg en rust af en toe uit bij een van de picknicktafels. Na een halve dag fietsen (afhankelijk hoelang je zelf wilt) ben je terug in Springdale. Tijd voor een uitgebreide lunch op een terrasje in de zon of een verfrissende duik in het zwembad.

Dag 11 – Zion NP – Las Vegas

Reisafstand: 3 uur

In de loop van de middag vertrek je uit Zion NP en heb je een rit van een kleine 3 uur voor de boeg. Je gaat naar het volgende hoogtepunt tijdens je West Amerika vakantie: Las Vegas! Je vertrekt later op de dag om zo in het donker aan te komen; Vegas op haar best! Vanuit de woestijn zie je in de verte een zee van lichtjes.

Met open mond reden wij The Strip op, dé hoofdstraat van Vegas. Alles om je heen knippert, draait en een gigantische neon cowboy verwelkomt je in Vegas. Casino’s nodigen je uit, piramides rijzen naast je. Waar moet je kijken? In wat voor wereld ben je aangekomen? Achtbanen gaan over de kop dwars door de stad, gondels varen in The Venetian en leeuwen gapen bij de hotelingang…

Dag 12 – Las Vegas, verblijf

Vandaag heb je alle tijd om ‘crazy’ Vegas te gaan verkennen. Ga met Elvis op de foto bij een wedding chapel, vaar romantisch mee met een gondelier onder de Rialtobrug door naar het Palazzo in the Venetian. Of zoek extra large spullen in de enorme winkelcentra. Maar Vegas is vooral één groot gokpaleis. In elk hotel rinkelen de muntjes en worden pokerfiches over de tafel geschoven. Dag en nacht struikel je over toeristen en mannen in pak met strak kapsel en zonnebril. Pokerface op, klaar voor het grote geld. ’s Avonds komt de stad pas echt tot leven met verlichte fonteinen en uitbundige dinershows met verentooi-danseressen.

 

DeathValley_artistdriveDag 13 – Las Vegas – Death Valley National Park

Reisafstand: 5 uur

Je verlaat vandaag de glitter en glamour wereld van Vegas en rijd verder naar het desolante Death Valley. Denk eraan dat je op tijd stopt om te tanken, want zo veel mogelijkheden heb je niet onderweg. De benzine in het Death Valley National Park zelf is erg duur, wij gooiden daarom onze tank nog een keer goed vol bij Pahrump.

Je overnachtingsplek van vanavond ligt middenin Death Valley. Het motel heeft een zwembad waar je met een drankje in je hand uitkijkt over de lege woestijnvlakte waar je je middenin bevindt. In de zomermaanden is het hier bloedheet (temperaturen kunnen oplopen tot 50 graden Celsius!), dus wij raden deze route en overnachting vooral aan in het voor- en naseizoen. In de hete zomermaanden regelen we een overnachting voor je in Mammoth Lakes. Onderweg kun je er dan voor kiezen om een bezoek aan Death Valley te brengen.

Sequoia_generalShermanDag 14 – Death Valley National Park – Sequoia National Park

Reisafstand: 5,5 uur

Nadat je Death Valley uitgeslingerd bent, rijd je via de plaats Bakersfield naar het Sequoia & Kings Canyon National Park. In deze parken vind je de beroemde Amerika sequoia bomen, de grootste bomen ter wereld. Als de weg naar Kings Canyon open is (bij veel sneeuwval in de lente, herfst en winter is deze weg gesloten) kun je de afslag nemen voor een adembenemend uitzicht over steile rotswanden, canyons en meren. Vlakbij de afslag vind je ook het Visitor Center in Grant Grove, waar je een handige kaart van de parken kun meenemen.

De Generals Highway slingert zich vanaf Grant Grove een weg door het Sequoia National Park. In het Giant Forest vind je enorme metersdikke en hoge sequoia bomen, een machtig gezicht. De General Sherman Tree is het grootste levende organisme ter wereld. De boom heeft aan de grond een diameter van 11 meter en de hoogte is maar liefst 84 meter! Een beetje toeristisch maar een plaatje dat niet mag ontbreken is Tunnel Log: hier kun je met je auto door een omgevallen sequoia rijden.

Na de laatste stop in het Sequoia NP verlaat je het park weer. Let op, want deze weg kronkelt met tientallen haarspeldbochten behoorlijk steil naar beneden. Terwijl je afdaalt, voel je dat de temperatuur weer stijgt en zie je dat er meer begroeiing om je heen verschijnt. Beneden aangekomen stuur je naar je onderkomen voor vannacht in Three Rivers. Je slaapt in een knus en comfortabel motel langs de rivier.

Yosemite_hertDag 15 –  Sequoia National Park – Yosemite National Park

Reisafstand: 3,5 uur

Vandaag laat je de knuffelbomen van Sequoia achter je, en zet je koers naar het Yosemite National Park. Het is een rit van ongeveer 3,5 uur, maar houd er rekening mee dat je met alle leuke stops onderweg zeker langer bezig bent. Wij deden er bijna het dubbele over, omdat je langs de route veel stops kunt maken voor wandelingen en uitkijkpunten. Vraag bij de ingang van het park om een gratis kaart met wandelroutes door de vallei.

Wij vinden Bridalveil Fall één van de mooiste watervallen in de vallei. Laat je auto staan op de hoofdparkeerplaats en neem de gratis shuttlebus die je overal in het park brengt. Met een duidelijke kaart op zak volg je een trailbordje met een pad naar de waterval. In een half uurtje loop je dwars door weiden en langs beekjes naar de waterval, een bulderende waterstroom omringd door mistsluiers.

Je slaapt vannacht in een kneuterige lodge vlakbij de ingang van het park. De locatie is uniek is zo uniek dat het de oubollige inrichting van de kamers wel goed maakt.

Yosemite_rivierDag 16 – Yosemite National Park – verblijf

De volgende ochtend vroeg op zodat je je tijd in Yosemite optimaal kunt benutten. Met behulp van de routekaart kun je een hike maken langs watervallen in de Yosemite vallei. Er zijn meerdere mogelijkheden om de route in te korten, zodat je twee tot zes uur kunt wandelen door de vallei.

Rotsen die recht naar beneden snijden, overal riviertjes en watervallen en steeds de Half Dome -als een gigantische stenen ei – in het zicht. Dwars door kloven loop je naar de top van Vernall Fall. Wij vonden de nevel van de waterval heerlijk verkoelend. Als de zon goed staat, zweeft er een regenboog boven je hoofd.

SanFran_goldengatebridgeDag 17 – Yosemite National Park – San Francisco

Reisafstand: 4 uur

Vanuit Yosemite laat je het natuurgeweld van de afgelopen dagen achter je en rijd je via een glooiende heuvelweg naar de stad. Van veraf zie je het bekendste bouwwerk van San Francisco al liggen; de Golden Gate bridge. Felrood steekt de brug af tegen de moderne gebouwen van de stad. Voordat je daadwerkelijk de brug oversteekt is een plek waar bijna iedereen stopt, omdat het een van de fotoplekken is waar je zowel de brug als de stad tegelijkertijd ziet. In de stad viel ons op dat de wegen echt heel steil zijn, en dat je bovenaan bij een stoplicht soms de weg voor je niet ziet, zo steil!

Je levert je auto op tien minuten lopen van het hotel in. Je overnacht in deze multi-culti stad in een knus hotel uit 1925 in downtown, vlak bij de cable-car. Zodra je de deur opendoet stap je in een klassieke lobby met hand-beschilderde wanden en grote kroonluchters. Op loopafstand van het hotel hebben wij twee sfeervolle eettentjes gevonden, waar geen hamburgers en T-bone steaks op het menu staan. Bij de kleine Italiaan op de hoek drink je sterke espresso en staan flinterdunne pizza’s op het menu terwijl Pavarotti deuntjes op de achtergrond klinken. Bij buurman Café Mozart serveert Mozart himself Aziatische curries en Franse uiensoep in een Weense balzaal.

De Chinese apotheek - San FranciscoDag 18 – Amerika parken reis – San Francisco, verblijf

Vandaag verken je met een gids het levendige doolhof Chinatown. Bij de entree hangen lampionnen aan een poort vol Chinese tekens. Erachter slenter je van winkels met gegrilde krekels naar goud versierde wierrooktempels en grote leeuwenkopbeelden die op wacht staan. Ondertussen vertelt onze gids je over de betekenis van het jaar van de koe of aap en bekijk je vreemde ingrediënten bij de Chinese “apotheek”.

alcatraz inspiratieNa de lunch heb je tijd om de boot naar Alcatraz te nemen. Dit gevangenis eiland op 1,5 kilometer van de stad staat bekend als de gevangenis waar de zwaarste criminelen naar toe werden gestuurd en waar ontsnappen niet mogelijk was vanwege de strenge bewaking en sterke stromingen in het water eromheen. Ook Al Capone heeft hier tijd uitgezeten in een piepkleine cel omdat hij fraude had gepleegd. Het onderhoud van de gevangenis, samen met de salarissen van de bewakers zorgden ervoor dat het een van de duurste gevangenissen werd en daarom is Alcatraz in 1960 gesloten. Wil je Alcatraz opnemen in je reisplan, geef dit dan aan bij je aanvraag.

SanFran_CablecarDag 19/20 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Na het ontbijt neem je op eigen gelegenheid een taxi naar de luchthaven van San Francisco en vlieg je terug naar Europa. Gaat je vlucht laat op de dag, dan kun je lekker uitwaaien aan het water en de zeeleeuwen bekijken die liggen te luieren bij Pier 39; Fisherman’s Warf of rijd met het trammetje door de stad. Hangend aan het San Francisco treintje zoef je naar andere wijken, zoals Alamo Square met de Fullhouse huisjes (je weet wel met die trappetjes).

Wil je langer in de stad verblijven dan kun je je reis ook verlengen met een of meerdere dagen. Laat ons even weten als je dat wilt.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Helikoptervlucht Grand Canyon

Reissom: € 243,- p.p.
Inbegrepen: helikoptervlucht van 30 minuten boven de Grand Canyon

Dat de Grand Canyon een hele diepe kloof is wordt pas echt duidelijk als je erboven vliegt. Dé manier om de canyon echt goed te zien is volgens ons per stoere helikoptervlucht van circa 20 minuten. Met maximaal zes personen stap je in de helikopter met grote ramen. Zo kan iedereen alles goed zien. Voordat je opstijgt krijg je de nodige veiligheidsinstructies en zet je de koptelefoon op. Je beseft pas hoe diep de canyon is op het punt dat de grond ‘wegvalt’ onder de helikopter. Ineens kijk je honderden meters diep de kloof in waar de Colorado rivier als een klein stroompje doorheen sijpelt. Terwijl dit eigenlijk een wild stromende rivier is… Je vliegt over de rotsen heen en er tussendoor. Het half uur vliegt voorbij…

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 6: Wild Wild West
Helikoptervlucht Grand Canyon
x
 
Als je doorsurft op deze website, ga je akkoord met de plaatsing van cookies. Meer informatie OK