Rondreis 2: Charmant New England

New-England rondreis

Rondreis 2: Charmant New England
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Freedomtrail in Boston - slapen op een boot in Damariscotta - Acadia National Park - White Mountains - Green Mountains - Newport - Relaxen op Cape Cod
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Reissom: Vanaf € 1915,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: Freedomtrail in Boston, oester excursie, tickets voor de Cog Railway
Huurauto: Optioneel bij te boeken vanaf €285,- p.p.
Categorie A
Vluchten: Optioneel bij te boeken vanaf €525,- p.p.

✔ Loop de Freedomtrail in Boston
✔ Ruige kusten in Acadia National Park
✔ Slapen op een boot op de Damariscotta rivier
✔ Slapen op een boerderij in Vermont en bij de familie von Trapp
✔ Eet een ijsje bij de Ben & Jerry's fabriek
✔ Relaxen op de stranden bij Cape Cod

Overnachten: 14 nachten in afwisselende hotels, 1 nacht in het vliegtuig
Excursies: Freedom Trail, boottocht Damariscotta rivier, treinrit naar Mt. Washington,
Transport: geen
Maaltijden: geen
Service in Amerika: 24 uurs service nummer lokale partner en Engelstalig routeboek
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

- internationale vlucht
- maaltijden
- entreegelden
- fooien
- reserveringskosten € 25,00 p.p. (maximaal € 75,00 per boeking)
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Boston vanaf het waterDag 1 – Internationale vlucht naar Boston

Vandaag start je reis naar de oostkust van Amerika. Bij aankomst op de luchthaven ga je eerst door de douane en vervolgens haal je je bagage van de band. Vervolgens staat er een transfer je klaar, die je in ongeveer 20 minuten naar je hotel brengt. Je rijdt door het centrum, langs het North End Park en de beroemde plaats waar overdag de Hay Market plaatsvindt.

Nadat je bent ingecheckt in het hotel heb je nog even de tijd voor een korte verkenning van de wijk Beacon Hill. Duik vervolgens vroeg je bed in, zodat je morgen uitgerust aan de reis kunt beginnen. 

Dag 2 – Verblijf in Boston

Vandaag word je waarschijnlijk, als gevolg van het tijdsverschil, vroeg wakker. Gelukkig maar, zo heb je meer tijd om Boston te ontdekken want de stad heeft genoeg te bieden. Na het ontbijt ga je op gemak naar het startpunt van de Freedom Trail wandeling. De gids lijkt wel uit de 18e eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je 90 minuten lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. We waren blij met  ons drankje in een van de tavernes waar de wandeling eindigt, om al de verhalen rustig op ons in te laten werken. 

Dag 3 – Boston – Damariscotta

In de ochtend haal je de huurauto op in de stad en kun je beginnen aanje rondreis door New England. Wij lieten snel de interstate achter ons en reden de route langs de kust waar je veel leuke stops tegen komt. Wij vonden het leuk halverwege even te stoppen bij Nubble Lighthouse, een van de meest gefotografeerde vuurtorens van New England. Met een Lobsterroll als lunch vonden wij deze stop compleet. Even verder op de route ligt Portland. Wij slenterden een paar uurtjes door deze sfeervolle havenstad met leuke restaurants en boetiekjes voordat we doorreden naar het kleine dorpje Damariscotta aan de gelijknamige rivier.

Je slaapt vannacht op je eigen boot. Geen nood voor zeebenen, de boot blijft liggen in de haven.

 

Dag 4 – Verblijf Damariscotta

Vandaag een relaxed dagje op het water, je boot blijft in de haven liggen, maar er zijn wel kayaks die je kunt gebruiken om de rivier te verkennen. Wij ontbeten heerlijk in het zonnetje op het dek.

Om 14.00 uur stap je aan boord van de River Tripper. Olga en Chip, ook de eigenaars van de boot waar jullie op verblijven, nemen je mee de rivier op waar oesters worden gekweekt. Van deze rivier komt 80% van de oestervangst in Maine. Bestel een lekker wijntje en, als je ervan houdt, een half dozijn oesters voor de ultieme beleving.

Je slaapt nog een nachtje op de boot, voor je je reis vervolgt naar het enige Nationale park aan de Oostkust.

Dag 5 – Damariscotta – Acadia National ark

Vandaag rijd je verder langs de kust van Maine naar het plaatsje Bar Harbor op Mount Desert Island. Dit is het levendige centrum van Acadia National Park. Het is een toeristisch dorp maar wel gezellig met leuke restaurants. Rij bij aankomst alvast even langs het visitor center voor een parkkrant en een kaart van het park zodat je alvast kunt plannen wat je de volgende dag gaat doen.

Je slaapt in een hotel net buiten het centrum van Bar Harbor.

 

 

Dag 6 – Verblijf in Acadia

Een dag vol ruige kustlijnen, stranden en spannende hikes. Je kunt deze dag indelen hoe je zelf wilt. Wij reden de weg door het park, deels een richting verkeer , langs Sand Beach voor een korte stop en de Great Head hike van ruim 2 kilometer. Vervolgens reden we door naar Cadillac Mountain waar we picknickten en genoten van het uitzicht over de zee.  Houdt er in de zomermaanden rekening mee dat het erg druk is met parkeren in het park, je kunt er daarom ook voor kiezen om de parkshuttle te gebruiken die de route ook rijdt en verschillende stops heeft waar je in- en uit kunt stappen.

Je slaapt nog een nacht in Bar Harbor.

Dag 7 – Acadia National Park – White Mountains

Je verlaat vandaag de kust en rijdt naar het binnenland, naar het plaatsje North Conway in de White Mountains. In dit gebied ligt de hoogste berg van Oost Amerika, Mount Washington. Het is zo’n vier uur rijden vanaf Acadia. North Conway is een levendige plaats, met een oud station waarvandaan treinen vertrekken voor een rondrit door de prachtige natuur. Er is ook een outlet shopping mall of als je het actiever wilt aanpakken kun je hier ook kayaks huren.

Je slaapt in een kleinschalige Inn aan de rivier net buiten het dorp.

Dag 8 – White Mountains  – Green Mountains

Op naar de groene bergen. Je eerste verblijf in de Green Mountains is in de wintersportplaats Stowe. Hier slaap je een nacht in de Von Trapp Family Lodge, jazeker, van de zingende familie van The Sound Of Music. Dit gebied in Vermont deed ze zo aan Oostenrijk denken dat ze zich hier hebben gevestigd. Het is een typisch Oostenrijks bergresort. Wij namen de gondel naar boven voor een mooi uitzicht over het gebied.

Rust aan het einde van de dag lekker uit bij het zwembad en ga ’s avonds de lekkerste schnitzels eten bij de Beerhall , de brouwerij van de Lodge.

Dag 9 – Green Mountains

De Green Mountains is een natuurgebied dat zich uitstrekt van het noorden tot het zuiden van de staat Vermont. Je volgt vandaag scenic route 100 een van de mooiste routes door dit gebied. Een leuke stop onderweg is de Ben&Jerry’s ijsfabriek waar je een rondleiding kunt doen door de fabriek. Je kunt dit niet vooraf boeken, maar als je aankomt kun je vaak direct met de volgende groep mee. Toen wij er waren werd de fabriek net schoongemaakt, maar ook dan is de rondleiding de moeite waard. Zeker als je aan het einde een sample krijgt van het ijs dat ze die week gemaakt hebben.

Je vervolgt je weg over route 100 richting het zuiden. Het laatste stuk rijd je dwars door het bos naar de boerderij van Suzy & Todd. Bij aankomst werden we verwelkomd met zelfgebakken scones en installeerde we ons in ons vakantiehuisje. Wat een warm welkom.

Dag 10 – Green Mountains – Newport

Je rijdt naar de kust naar de mondaine kustplaats Newport in Rhode Island. De haven ligt vol met enorme jachten en deed ons denken aan Monaco. Luxe boetiekjes en chique restaurants bepalen het straatbeeld, maar ook met een lager budget is het leuk om hier een dagje door te brengen en een beetje van de sfeer te proeven.

Dag 11 – Verblijf in Newport

De ruim vijfenhalve kilometer cliffwalk loopt langs de rand van het schiereiland waar de stad op ligt. Het pad is afwisselend geasfalteerd en wat meer onverhard. De route loopt langs de kust met uitzicht over de Atlantische Oceaan langs enorme masions, landhuizen van bijzonder welgestelde families van begin van de vorige eeuw. Wil je even binnen kijken? Laat het ons weten dan boeken we hier een wandeling met gids, waarmee je twee van de elf openbaren huizen bezoekt.

Strijk in de middag neer op een heerlijk terras en geniet van de sfeer, het zien en gezien worden.

Dag 12 – Newport naar Cape Cod

Een korte route vandaag. In zo’n twee uur rijd je van Newport naar Cape Cod waar je je reis afsluit aan het strand. Cape Cod staat bekend om lange zandstranden, hoge duinen en vuurtorens. Omdat het een vrij klein schiereiland is kun je vanuit Hyannis waar je slaapt prima daguitstapjes maken.

Je slaapt in Hyannis waar de Kennedy’s hun zomers doorbrachten. Langs de hoofdstraat is een klein John F. Kennedy Museum wat zeker een bezoekje waard is. Entree is $ 10,00 per persoon en wij vonden het zeker de moeite waard.

Dag 13 – Verblijf in Cape Cod

Omdat hier voor de kust altijd veel voedsel te vinden is, kun je hier in de zomermaanden heel goed walvissen spotten. Vanuit Povincetown en Hyannis varen dagelijks boten uit. Wil je dit toevoegen aan je reis? laat het dan even weten.

Wij gebruikte ons verblijf op Cape Cod om lekker bij te komen van de reis. We kozen een heerlijk strand uit en hebben daar een groot deel van de dag doorgebracht. Neem wel zelf je picknick mee, want strandtenten kennen ze daar niet.

Dag 11/12– Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Vandaag is alweer de laatste dag van je reis door New England. Haal onderweg naar de luchthaven nog een inmiddels vertrouwde koffie van Starbucks.

Wil je de reis ergens nog een nacht verlengen of extra bouwstenen aan de reis toevoegen, laat het ons dan weten. Wij geven je graag advies over waar je dat het beste kan doen.

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”