Rondreis 3: Go East

Oost Amerika rondreis

Rondreis 3: Go East
  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: New York - Philadelphia - Washington - Amish dorp - Finger Lakes - Niagara Falls - Kingston - Boston
Reisduur: 17 dagen / 16 nachten
Reissom: Vanaf € 2279,- p.p. bij 2 personen
Inclusief: Aankomsttransfer in New York, foodtour in Philadelphia, Amish Experience, boottocht onder de Niagara Falls, Freedomtrail in Boston
Vervoer: trein (inclusief) en huurauto (exclusief)
Huurauto: Optioneel bij te boeken vanaf €172,- p.p.
Categorie A en one way kosten ca. US185 ter plaatse te betalen
Vluchten: Optioneel bij te boeken vanaf €516,- p.p.

✔ Afwisselende rondreis met steden en natuur
✔ Je reist per trein en huurauto
✔ Ontdek de wereldsteden New York, Philadelphia, Washingon en Boston
✔ Bezoek de Amish gemeenschap
✔ Bekijk vanuit een boot de Niagara watervallen

Overnachten: 16 nachten in afwisselende hotels
Excursies: Culinaire stadswandeling Philadelphia, bustour en bezoek Amish-museum, boottocht Niagara Falls, wandeling met gids Freedom Trail
Transport: Aankomsttransfer in New York, trein tussen New York, Philadelphia en Washington, daarna huurauto
Maaltijden: geen
Service in Amerika: 24 uurs service nummer lokale partner en Englestalig routeboek
Duurzaam reizen: Je reis wordt 100% CO²-gecompenseerd

- internationale vlucht
- autohuur voor 10 dagen, benzine en parkeerkosten
- maaltijden
- entreegelden
- fooien
- reserveringskosten € 25,00 p.p. (maximaal € 75,00 per boeking)
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

New York tijdens Amerika reisDag 1 – New York, aankomst

Bij aankomst op de luchthaven is de transfer naar je hotel geregeld. Je deelt de transfer met andere reizigers wat flink waardoor je soms nog wat stops maakt voordat je bij je eigen hotel op Manhattan aankomt.  De rest van de dag verken je op eigen gelegenheid de stad. Breng vast een bezoek aan Times Square en maak een plan voor wat je de komende dagen wilt gaan doen. Wij vonden wereldsymbolen als het Empire State Building, het Vrijheidsbeeld en Ground Zero de highlights van onze New York reis. Voor het beste uitzicht over de stad ga je naar het Rockefeller Center waar je op de 70e verdieping het ‘Top of the Rock’ uitzichtpunt vindt. Hier ontwijk je namelijk de lange wachtrijen die je bij het Empire State Building wel hebt.

NYC-brooklynbridgeDag 2 en 3 – New York, verblijf

Je hebt twee volle dagen om New York te verkennen en alleen op Manhattan is al genoeg te doen en te zien. Loop tussen de krijtstreeppakken door op Wall Street of dwars door Little Italy. In Chinatown vind je Chinese tekens op de muur en een oud vrouwtje die een zak rijst op haar schouder draagt. Een blok verder zochten wij een terrasje op in Sex and the City-wijk Greenwich om uit te blussen van al die wereldse indrukken. We kunnen vooraf allerlei tours voor je regelen, voor een overzichtje kijk onderaan de bouwsteenpagina.

Voor wat ontspanning in de hectiek van New York ga je naar Central Park waar je ziet hoe de inwoners zich ontspannen. Het park is heel groot dus wil je veel zien huur dan een fiets en cruise op je gemak het park door.

NYC_TimesSquareDag 4 – Trein New York – Philadelphia

Na een koffie en een donut is je bezoek aan New York voorbij en stap je op de trein naar Philadelphia. Wij regelen vooraf de treintickets voor je. Je reist in zo’n 1,5 uur naar Philadelphia. Philly, zoals de stad ook wel liefkozend genoemd wordt, is drastisch veranderd de afgelopen jaren waardoor de stad nu optimaal te voet te verkennen is. Daarom verblijf je in een modern hotel midden in het winkelgebied, zodat je in ongeveer twintig minuten naar de Independence Historic Area loopt.

Maak de eerste avond een wandeling door de buurt en zoek een café, restaurant of club op om de avond te eindigen of te beginnen… Zie je een BYO (Bring Your Own) bord in het restaurant hangen dan mag je eigen wijn of bier meenemen. Je betaalt soms “corkage fee”, een kleine vergoeding voor het ontkurken van je eigen wijnfles en de glazen die je gebruikt.

Muurkunst-Philadelphia

Dag 5 – Verblijf in Philadelphia

Begin met ontbijt in het hotel of in een van de omliggende cafés. Daar waar vroeger de stadsgrens eindigde, begint vandaag de rondleiding. Je maakt deze samen met een Engelssprekende gids in een groepje. Je begint in de wijk die bekend staat om mozaïeken en muurschilderingen en eindigt op de Italiaanse markt om lokale lekkernijen te proeven.

In de middag kun je verder op zoek naar de bezienswaardigheden in de historische wijk. Bezoek de plek waar de grondwet werd opgesteld en de Verklaring van Onafhankelijkheid werd ondertekend en de Indepence Hall waar de Liberty Bell vroeger in de toren hing. Om de Indepence Hall te bezoeken, haal je in het Visitor Center een gratis ticket waarop een bepaalde tijd aangegeven wordt waarop je de hal mag bezoeken.

Bezoek het witte huis WashingtonDag 6 – Trein Philadelphia – Washington

Dan is het tijd om Philadelhia weer te verlaten en stap je op de trein naar Washington. Je doet er zo’n 2 uur over. Washington D.C. is een groene, ruim opgezette stad met veel laagbouw en elegante witte gebouwen. Wij regelen een hotel regelen in de sfeervolle jazzy-wijk Dupont, vol barretjes, restaurants en boekwinkels. Bij aankomst op het station kun je voor een paar dollar een taxi nemen naar je hotel.

De rest van de dag ben je vrij om Washington te verkennen. Op een kwartiertje lopen staat het Witte Huis. Voor een kijkje in het leven van een Amerikaanse president kun je een bezoek brengen aan het White House Visiting Centre (7:30 am – 16:00 pm). Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en het leven in het Witte Huis.

amerika-washington-parlementDag 7 – Washington, verblijf

Na het ontbijt wandel je naar de bijna 3 kilometer lange Mall. Hier hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’ speech. Aan de andere kant, op de treden van het Capitool, sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. Rondom de Mall liggen vijvers, fonteinen en grasveldjes. Hier komen activist, patriot, toerist en hondenuitlater bij elkaar.

Het Capitool, waar de Amerikaanse regering zit, is ook te bezichtigen. Sta dan vroeg op, zodat je om 8:00 uur in de rij staat. De entree is gratis, net als de meeste musea in Washington. In het populaire Air and Space museum is het eerste vliegtuig van de Wright Brothers geland en te bezichtigen. Aan de overkant van de rivier ligt Arlington Cemetery, een indrukwekkende, oneindige hoeveelheid witte grafstenen op een groen veld.

Amish huisDag 8 – Reis van Washington naar Lancaster

Na een bak koffie en een bagel is het tijd om naar de volgende bestemming te gaan. Vanaf hier reis je met je eigen huurauto.

Je reist door een gebied met pittoreske wijngaarden; een goed contrast met de drie grote steden die je tot nu toe tijdens deze reis hebt gezien. In dit groene gebied zijn er acht wijngaarden, waar je wijn kunt proeven in de kelders waarbij soms ook een rondleiding wordt gegeven.

Je overnacht in een bed and breakfast midden in de Amish nederzetting waar je ’s morgens uit het raam de koeien ziet grazen of de boeren moeizaam door de grond ziet ploegen. Als deze B&B volgeboekt is, zullen we twee nachten in een charmant stadshotel reserveren, in het centrum van Lancaster.

Pennsylvania Dutch Convention and Visitors BureauDag 9 – Bezoek aan de Amish

Vandaag krijg je een kijkje achter de schermen van het leven van de Amish. Met je gids bezoek je een Amish Farm. Hier krijg je een goed beeld van hoe de gemeenschap woont en hoe het voor hen is om zich te onthouden van de technologische vooruitgang.

Het tweede deel van de tour is met de bus. Onderweg zul je zeker meerdere koetsen en Amish op een step tegenkomen en ondertussen krijg je veel informatie te horen. De tour is ontwikkeld voor toeristen en voelt als een openlucht museum. Omdat de Amish van hun privacy houden, is dit de enige manier om ze enigszins te leren kennen.

Neem de rest van de dag de tijd om een wandeling door het gezellige oude centrum van Lancaster te maken en sluit de dag af met een stevig Amish-stijl diner in een van de gezellige restaurants.

wijnranken-fingerlakesDag 10 – Reis van Lancaster naar Ithaca

Voordat je doorreist raden we je aan om naar de Bird-in-hand markt te gaan. Hier wordt alles uit de Amish cuisine verkocht; van zelfgemaakte jam tot pretzels en kaas. Stap hierna in je auto en vervolg je rondreis naar de levendige stad Ithaca.

Ithaca is de thuisbasis van Cornell University en dat maakt de stad levendig met veel restaurants, cafés en kunstgalerijen. Je verblijft in een prima hotel met buitenzwembad waar een simpel ontbijt inbegrepen is. Wandel ’s avonds door de stad of op de campus van de universiteit. Moosewood restaurant vinden wij een aanrader, waar ook de locals graag eten. Niet voor niets hebben de eigenaren inmiddels dertien kookboeken uitgebracht!

boottocht-niagara-fallsDag 11 – Reis Ithaca – Niagara Falls

Vandaag reis je door naar de Niagara Falls. Onderweg kun je een stop bij het interactieve Corning Museum of Glass maken.

Je verblijft in een grootschalige hotel vlakbij de Niagara Falls. Alles in dit dorp is lekker Amerikaans ‘over the top’ met casino’s, neonlichten en keten hotels en restaurants.

Alvast een sneak preview van de watervallen? Loop dan bij de rivier langs het pad tot aan de rand waar het water naar beneden valt. Ook ’s avonds is het leuk een kijkje te nemen bij de watervallen, die ‘s avonds verlicht worden door lampen in allerlei kleuren. Als je geluk hebt, wordt er zelfs vuurwerk afgestoken.

Amerika reis: Niagara FallsDag 12 – Boottocht Niagara Falls

Vandaag ga je een boottocht bij de watervallen maken. Je krijgt ter plaatse een regencape en een paar sandalen. De boot vaart rustig richting de watermuur. Hoe dichterbij je komt, hoe natter je wordt en hoe harder het bulderende geluid is. Je tuurt door de dauw, je hoort het donderende water en voelt de druppels op je gezicht.

In de middag heb je tijd om Canada even aan te tikken. Loop na de boottocht over de Rainbow Bridge naar de overkant, dan sta je in buurland Canada. Vergeet niet om je paspoort mee te nemen want je gaat hier officieel de grens over. Aan deze kant van de watervallen bezoek je de Horshoe Falls. Ook leuk: de Cave of the Winds, Hurricane Deck. Vergeet je cape en je sandalen niet want hier kun je het water aanraken (maar dan ben je wel doorweekt)!

stad-niagara-fallsDag 13 – Reis van Niagara Falls naar Stockbridge

Tijd om weer op pad te gaan. Je rijdt met de huurauto naar Stockbridge. Het ligt op de route van Niagara Falls en Boston. Zo blijven de afstanden die je dagelijks moet afleggen enigszins beperkt.

Het is een sfeervolle plaats waar alles draait om theater. Er staan veel huizen uit de achttiende eeuw omdat de rijken hier hun zomer doorbrachten. Leuke plek om de route naar Boston te onderbreken.

QuincyMarket-BostonDag 14 – Reis van Stockbridge naar Boston

De volgende dag reis je naar het eindpunt van deze rondreis: Boston. Je levert je huurauto in omdat je die bij je verblijf in Boston niet meer nodig hebt. Nadat je ingecheckt hebt in je centraal gelegen hotel ga je deze bruisende universiteitsstad ontdekken.

Struin door het stadscentrum en ga een hapje eten bij een van de restaurants in de wijk Beacon Hill. Je kunt de stad goed te voet ontdekken, omdat de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum liggen en op loopafstand zijn.

Freedom Trail BostonDag 15 – Freedom Trail

Je kunt vandaag rustig beginnen met een ontbijtje en dan op je gemak naar het startpunt van de Freedom Trail wandeling gaan. De gids lijkt wel uit de 18de eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je 90 minuten lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. De wandeling eindigt bij een van de tavernes, waar je een lekker drankje kunt drinken en de verhalen rustig op je in te laten werken.

De rest van de dag deel je lekker zelf in. Er is geen planning voor de middag, dus doe gewoon waar je zelf zin in hebt.

Boston vanaf het waterDag 16/17 – Vertrek Amerika, aankomst Amsterdam

Na het ontbijt neem je op eigen gelegenheid een taxi naar de luchthaven van Boston en vlieg je terug naar Europa. Dit is het einde van je reis door oost-Amerika. Bye bye America!

“We regelen niet alleen je rondreis, maar desgewenst ook je vliegtickets. Niet alleen profiteer je daarmee van voordelige tarieven, maar je weet zeker dat je vluchten aansluiten op je reis – óók als deze vertraagd of gewijzigd worden! Handig toch? Als je wilt dat wij dit regelen, geef dat dan aan op ons aanvraagformulier.”