Sequoia_autoVervoer in Amerika

Op een Amerika reis met Riksja Amerika ga je op pad met een huurauto. Dit vinden wij (en velen met ons) de beste manier om de USA te zien. Met Amerika bouwstenen stel je zelf een reis samen en bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen hebben we al combinaties gemaakt van bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen. Ons team van Amerika specialisten heeft veel reiservaring, we kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Amerika reis met Riksja Amerika, neem dan gerust contact op.

Reis je door Amerika, dan doe je dat volgens ons het beste ‘the American way’; het gevoel van vrijheid voelen in een grote huurauto. Wat je in films ziet, zo is het ook op de weg. Je rijdt op enorme palmboulevards of kilometervretende wegen dwars door zinderende woestijn. De wegen zijn goed, met brede banen en duidelijke borden. Overigens is tussen New York en Washington de trein de snelste en makkelijkste manier om tussen deze twee drukke steden te ‘hoppen’.

 

Amerika_huurauto_cabrioHuurauto

Volgens ons de prettigste manier om Amerika te zien. Als je in Nederland kunt autorijden, dan kun je ook in Amerika de weg op. Amerikanen rijden rechts, de wegen zijn breed en alles is duidelijk aangegeven. Een Amerikaan neemt voor alles de auto omdat afstanden groot zijn en hij gehecht is aan zijn vrijheid. Hotels, motels, supermarkten en steden zijn erop ingericht dat iedereen met de auto komt.

Een auto geeft vrijheid om te stoppen waar je wilt. Je kunt bij een tankstation even lunchen of de auto stilzetten bij een mooi uitzichtpunt om foto’s te nemen en te genieten. ’s Avonds parkeer je de auto bij de leuke accommodaties die wij tevoren voor je hebben gereserveerd. Dat scheelt zoeken naar een sfeervol hotel (best een klus in Amerika..) en extra kilometers. Neem wel zelf een GPS mee, dat scheelt aardig in de kosten. Je hoeft geen internationaal rijbewijs te hebben, omdat er al ‘driving license’ op je rijbewijs staat. Kijk voor meer informatie op autohuur Amerika.

 

Flexibel met camper reizen Camper

Wij krijgen wel eens vraag naar reizen per camper door ‘the States’, vooral van families met (jonge) kinderen. Je hebt net als met een huurauto, alle vrijheid om te stoppen waar je wilt en kinderen kunnen gemakkelijk op bed gelegd worden. Je zou denken dat je zelf kiest waar je ’s avonds slaapt. Maar de praktijk is dat je naast de dure camperkosten, toch op een camping gaat staan waarvoor je ook nog betaalt. Op plekken bij Grand Canyon en Yosemite zijn kampeerplaatsen duur en ver van te voren volgeboekt. De sfeer is vaak wat massaal, en met een camper heb je toch minder comfort. Je moet onder andere boodschappen doen, de bedden opmaken en afwassen. Daarnaast heb je vaak te maken met hoge drop off kosten van de camper als je deze op een andere locatie weer inlevert.

Riksja Amerika staat voor individuele reizen, sfeervolle accommodaties en een leuke afwisseling van actief en ontspannen zodat het voor iedereen echt vakantie is. We slaagden erin leuke hotels te vinden in Amerika en vinden een reis met de auto door dit land daarom beter passen bij waar we voor staan.

 

Vervoer Amerika per treinTrein

Per trein kun je door alle staten van de VS reizen. Het is een leuke manier van reizen, maar niet de snelste tussen de highlights in het westen. Als je New York en Washington combineert kun je het beste wel de trein nemen tussen de steden. Het is makkelijk om midden in de stad op te stappen op het station, en ook weer uit te stappen in het centrum. Dat scheelt je een hoop files en toeterende taxi’s om de stad in en uit te komen. Reizen per trein in het zuidwesten van Amerika raden wij af omdat je dan niet de parken kunt bezoeken. Hier ben je veel tijd kwijt met reizen omdat treinen alleen tussen grote plaatsen rijden. Daarbij ben je dan nog niet op de plek van bestemming zoals Monument Valley. In Amerika rijden lange afstandstreinen vaak ’s nachts. Hierdoor mis je het overweldigende landschap en kun je onderweg niet stoppen waar je maar wilt.

 

Amerika-reis-taxiTaxi

Wie kent ze niet, de gele taxi’s van New York. Het is dé manier om de stad te verkennen, naast de metro. Daarbij is het gemakkelijk om zo’n gele wagen aan te houden want ze rijden werkelijk overal, in elke buurt en op elke hoek. Je steekt gewoon je hand omhoog terwijl je aan de weg staat. Stoppen ze niet gelijk voor je? Geen nood, Amerikanen zijn erg behulpzaam om er eentje voor je aan te houden. Naast New York is het in alle steden gebruikelijk om per taxi de stad rond te gaan. Het is een stuk goedkoper dan in Amsterdam, scheelt je gemanoeuvreer op eenbaanswegen en je kunt af en toe eens een wijntje drinken als je uit eten gaat. Wat wij het leuke vinden aan een taxi nemen is dat je een gezellige praatgrage taxichauffeur kunt treffen. Ze praten vaak honderduit over ‘hun’ stad waardoor je leuke dingen te weten komt die niet in reisboeken staan vermeld.

 

Klik hier om terug te gaan naar de algemene informatie pagina.