Weer Amerika - strandvakantie AmerikaKlimaat in Amerika

Tijdens je reis met Riksja Amerika ga je op pad met je eigen huurauto en kom je langs de meest intrigerende plaatsen van het land. Op deze site staan USA Amerika bouwstenen waarmee je je eigen reis samenstelt. Liever een complete rondreis? Kijk dan bij ons overzicht van individuele Amerika rondreizen. Ze zijn gemaakt door ons team van USA specialisten. Zij hebben veel reiservaring, kennen bijzondere plekken en letten op kleinschaligheid, authenticiteit en comfort. Heb je vragen over een Amerika reis met  Riksja Amerika, neem dan gerust eerst even contact op.

Voor een bezoek aan de USA is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Op deze pagina lees je alles over klimaat Amerika.

Miami Beach - Klimaatinfo MiamiLekker weer?

Het klimaat in Amerika

De beste tijd om door Amerika te reizen is het hele jaar door, afhankelijk van het gebied dat je kiest. Van april tot november is het zuidwesten het beste. Vooral het voorjaar (april-juni) en het najaar (september-oktober) zijn aangenaam. Ook reizen er dan minder mensen door het land. In de zomer (juli-augustus) kan het er erg heet zijn met temperaturen tegen de 40°C en is het druk in de parken. Toch reizen veel van onze reizigers in de zomermaanden naar het zuidwesten.

Wil je tussen november en april naar Amerika reizen dan is Florida aangenaam. De temperatuur ligt tussen de 18°C en 24°C en de zon schijnt vaak. Juli en augustus zijn warm en vochtig in Florida, met hoge temperaturen en in de namiddag vaak een flinke regenbui. Van juni tot oktober is het orkaanseizoen, maar doorgaans merk je dit alleen doordat het vaker regent. In principe kun je Florida het hele jaar door bezoeken.

In het noordoosten is het weer vergelijkbaar met Nederland. In de lente kun je met zon op een terrasje zitten en in juli zoek je verkoeling in een stadspark.

Het weer in Amerika - Klimaat USACalifornië en het zuidwesten

De zon hoog in de blauwe lucht en in de verte zie je de warmtetrillingen boven de eindeloze weg hangen: het broeierige klimaat in het zuidwesten van Amerika. In de lente en de herfst is de Californische zon aangenaam met temperaturen tussen de 15 en 28°C. In juli/augustus kan het kwik in woestijnen als Death Valley en Las Vegas oplopen tot dik in de 40°C. Het is een droge hitte, dus gelukkig niet zo benauwend als in de tropen. Het weer kan in de zomer plotseling omslaan in een heftige verfrissende onweersbui. ’s Nachts kan het snel afkoelen naar zo’n 15°C. Californië krijgt in de zomermaanden regelmatig te kampen met bosbranden.

Het klimaat Californië: langs de kust van Californië kan het in de zomer aangenaam zijn met een koele oceaanbries. Aan de noordelijke kust van Californië – rondom San Francisco – kunnen zomers koele mistwolken hangen, waardoor de temperatuur kan dalen naar zo’n 15 °C. Een sweater en/of waterdicht jack kan dan lekker zijn.

Rondreis Amerika - Tioga PassIn de hoger gelegen natuurparken Yosemite en Sequoia, zijn de wegen van november t/m april vaak onbegaanbaar door sneeuwval. In april/mei kan het er nog fris zijn (ca. 10-15 °C), maar de watervallen stromen door de smeltende sneeuw uit de bergen en de bossen staan volop in bloei. Ook de noordkant van de Grand Canyon is in de wintermaanden niet bereikbaar vanwege de sneeuwval.

Van oktober tot juni wordt de Tioga Pass afgesloten in verband met sneeuwstormen, dit is de bergpas op de route tussen Yosemite en Death Valley. De rangers geven de bergpas vrij als er geen kans op sneeuwstormen meer is. Daarom reis je in het voor- en najaar via (Death Valley en) Sequoia National Park ‘onderlangs’.

 

 

Florida rondreis - strandvakantie AmerikaFlorida

Met meer dan 300 dagen zon per jaar is Florida met recht de Sunshine state. Van december t/m april is de temperatuur aangenaam in Florida, met een gemiddelde tussen de 18°C en 24°C en weinig regen. Het is dan hoogseizoen. Met kerst en Springbreak (2 weken in maart) kan het erg druk zijn met vakantievierende Amerikanen. Juni, juli en augustus zijn broeierig warm met kans op een flinke onweersbui. Ook zijn er, vooral in het binnenland, tijdens de zomermaanden meer muskieten.

Voor het gehele Caribische gebied geldt een officieel orkaanseizoen van juni tot ongeveer half november. September en oktober zijn hierin de piekmaanden. Jaren van weinig/geen orkanen worden afgewisseld met actieve seizoenen. Ondanks de kans op orkanen, reizen de meeste van onze reizigers (en met hun vele anderen) in juli en augustus naar Florida. Vier je je vakantie in Florida, net als er een orkaan over raast, dan bestaat de kans dat je je vakantie moet aanpassen omdat er bepaalde gebieden niet meer bereikbaar zijn. Houd er rekening mee dat natuurgeweld niet gedekt wordt door een verzekering. Als je op zoek bent naar meer informatie over orkanen dan kunnen we de website van Het “National Hurricane Centre” in Miami, Florida aanraden. Dit is een officiële instantie met veel en goede informatie over orkanen.

 

 

New York, Washington en de Niagara Falls

Het weer in New York is vergelijkbaar met onze vier jaargetijden. Elk seizoen heeft zijn eigen sfeer. November tot maart kan koud zijn met sneeuwval met een gigantische verlichte kerstboom en tientallen hohohooo-Santa Clauses om je heen. De zomers (juni-augustus) vochtig en warm met een gemiddelde temperatuur van 25°C. Central Park is dan de oase van de stad waar elke New Yorker rondhangt.
De lente (april-juni) en de herfst (september-oktober) zijn aangenaam met heldere zonnige dagen en hier en daar een bui (ca. 10-15 °C). Ideaal weer om door de stad te struinen.

In Washington zijn de seizoensverschillen extremer. De winter kan ijskoud zijn en de zomer bijna tropisch warm. De lente en de herfst zijn mild met gemiddelde temperaturen van 20°C. De beste reistijd voor volle watervallen en de boottocht bij de Niagara Falls is van mei tot en met oktober.

 

 

USA

Region Jan Feb Mar Apr May Jun
Zuidwesten
0
5
10
15
26
27
Florida
24
24
24
24
24
24
Noordoosten
0
0
5
11
17
22
Region Jul Aug Sep Oct Nov Dec
Zuidwesten
27
27
27
20
10
0
Florida
24
24
24
24
23
24
Noordoosten
25
24
20
14
8
2

Betekenis van de symbolen

zonnig af en toe bewolkt wisselvallig veel regen sneeuw orkaan

Heeft deze informatie je geholpen?

78,95% vond deze informatie nuttig (gebasseerd op 19 beoordelingen)

Vote DownVote Up
Loading...