Wat ben ik kwijt per dag in Amerika

Voordat je je reis naar Amerika gaat plannen denk je vaak na over wat je kunt spenderen. Niet alleen is het belangrijk om rekening te houden met de kosten die je vooraf hebt aan de vluchten, huurauto, hotel en excursies maar ook is het handig om rekening te houden met de kosten die je ter plaatse kwijt bent. Amerika is helaas geen goedkope bestemming. Omdat je ter plaatse nog genoeg wilt genieten raden we je dan ook niet aan om met een te krap budget op reis te gaan. In deze blog geef ik je een beeld van hoeveel ik kwijt ben geweest tijdens mijn reis door Amerika.

 

Gemiddelde kosten per dag

Wat je gemiddeld spendeert per dag ligt geheel aan je eigen uitgavepatroon maar ik was ongeveer $70 per persoon per dag kwijt voor zowel eten en drinken, fooien, benzinekosten en parkeerkosten. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik op de kosten heb gelet. Zo zijn de porties in Amerika groot en als je op roadtrip gaat zal je zien dat je meerdere keren per dag in een restaurantje of typische diner zult zitten om te ontbijten, lunchen of te dineren. Wij hebben er dan ook voor gekozen om sommige maaltijden te delen of om een keer naar de supermarkt te gaan om daar om producten te kopen voor een gezonde lunch. Houd er wel rekening mee dat alle prijzen in de supermarkt nog zonder BTW zijn en je bovenop deze prijs nog belasting van ongeveer 7.25% betaald (in Californië). Dit bedrag kan hoger of lager zijn afhankelijk van de staat en het product.

Kosten aan eten en drinken

Je kunt het zo gek maken als dat je zelf wil. Als je gaat eten in diners en eetcafés ben je minder kwijt dan in een gemiddeld restaurant. Tijdens mijn reis door het zuidwesten waren wij ongeveer $30,- kwijt voor twee personen. Echter in andere restaurant waar we vaak iets lekkerder konden eten hebben we ongeveer $65,- besteed (excl. fooi en belasting). Dit alles is wel afhankelijk van de plek waar je bent want bij een rondreis door de steden in het Noordoosten zullen je kosten aan eten en drinken hoger liggen dan een rondreis door het zuidwesten waar je veelal langs de kleinere dorpen reist. Bovenop de rekening die je krijgt bij het restaurant betaal je ook altijd nog een fooi van minimaal 15%.

Kosten aan brandstof

Als je een rondreis maakt door Amerika dan zal je veel kilometers afleggen in de auto en dus zal je vaak moeten tanken op je reis. Gelukkig is brandstof in Amerika veel goedkoper dan in Nederland of België! Je tankt in Amerika per gallon, 1 gallon staat gelijk aan ongeveer 3,8 liter. Op dit moment (2019) is de prijs per gallon ongeveer 3 USD, een koopje dus! Je zal de goedkoopste prijzen tegenkomen in de lokale dorpen en buiten de stad. In en nabij de nationale parken en steden zal je hogere brandstofprijzen zien.

 

 

Kosten aan entree gelden in de nationale parken

Deze kosten betaal je ter plekke. Bij het eerste nationale park op je route kun je een Nationale Parken Pass aanschaffen voor $ 80 per auto. Deze pas geeft toegang tot de meeste natuurparken in Amerika, behalve de parken van de indianen zoals Monument Valley. Voor de parken van de indianen betaal je een kleine vergoeding variërend van $ 10 – 20 per persoon.

Kosten aan tolwegen

In het Zuidwesten van Amerika zijn er nauwelijks tolwegen te vinden. Wel heb je een aantal bruggen waaronder de Golden Gate brug waar je een kleine vergoeding voor betaalt. Ga je echter naar Noordoost-Amerika of naar Florida dan zal je meer te maken krijgen met tolwegen. Als je een tolweg oprijdt zonder hiervoor te betalen dan wordt je kenteken gescand en betaal je de kosten achteraf via de verhuurmaatschappij. Geen probleem natuurlijk, maar de verhuurmaatschappij berekent per keer dat je op een tolweg rijdt administratiekosten. Om kosten te besparen kun je tolwegen vermijden, dit kan je aangeven op je navigatie en dan hoef je zelf niet meer op te letten. In sommige steden kan je een tolweg echter niet vermijden. De lokale verhuurmaatschappij heeft ook verschillende manieren om deze kosten op te vangen, vraag hiernaar advies bij de lokale verhuurmaatschappij.

Waar moet je op letten?

  • Laat je geen oor aannaaien: autoverhuurmaatschappijen in Amerika zullen altijd proberen je meer te verkopen. Ondanks dat alle nodige verzekeringen vooraf goed geregeld zijn via Sunny Cars, als je dit bij ons hebt geboekt. Een extra verzekering, een upgrade en benzinekosten via hun, verzin het maar en ze verkopen het. Hier verdienen de medewerkers namelijk op hun meeste salaris op. Natuurlijk: als je upgrade wilt en deze vooraf niet via ons geregeld hebt, dan doen! Maar andere kosten zijn uit onze ervaring onnodig. De medewerkers zullen altijd nét iets te ver gaan dus blijf op je strepen staan als je hier geen extra kosten voor wilt maken.
  • Resort Fee voor hotels in Las Vegas. In Las Vegas betaal je naast de kamerprijs ook een zogenaamde Resort Fee. De Resort Fee is een extra kostenpost en kun je zien als betaling voor de service en faciliteiten van het hotels. As je een hotel via ons hebt geboekt dan hebben wij deze kosten al vooraf geregeld en hoef je niks bij te betalen. Let er dus op dat je hier niet voor betaalt wanneer je uitcheckt.
  • Niet overal kun je gratis parkeren bij het hotel. Zo betaal je voor parkeren de grotere steden in Amerika. Parkeerkosten liggen al gauw tussen de $ 30 – 40 per dag.
  • Controleer als laatste altijd de rekening wanneer je uitcheckt bij je hotel of er geen onterechte kosten in rekening zijn gebracht. Ook kun je navragen hoeveel werkdagen het duurt voordat de borg die ze hebben gereserveerd op je credit card weer vrijgegeven wordt.

 

Bekijk ook eens...

Las Vegas

Welke optie wil je aanvragen?

What happens in Vegas …
Limousine tour in Las Vegas
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Miles-down-to-earth-canyon
Hotel met zwembad net buiten de ingang van Grand Canyon NP
Helikoptervlucht Grand Canyon
Optionele excursie Antelope Canyon tour
x
+

Lees ook...