Huurauto Amerika

Camper of toch met een huurauto?

selfdrive-huurauto

Een selfdrive door Amerika staat sowieso garant voor veel avontuur. Je hebt alle vrijheid en kunt stoppen waar en wanneer je maar wilt. Amerika is een roadtrip land bij uitstek. Als je in Nederland kunt autorijden, dan kan je ook in Amerika de weg op. Een Amerikaan pakt voor alles de auto, omdat afstanden vaak groter zijn dan wij gewend zijn. Hotels, motels, supermarkten en steden zijn ingericht op auto’s. Maar dan komt de vraag: wordt het een camper of toch een huurauto? We zetten de voor- en nadelen op een rij.


Met de camper?

Veel reizigers denken bij een Amerika-reis gelijk aan een camper. De ultieme vrijheid. Toch? Je hebt je overnachtingsplek al, je camper wordt je eigen ‘huis’ en je kunt overal stoppen. Dat is zeker waar, maar wij vonden een camper ook wat onhandig. Nog even de stad in? Je camper moet ook mee. En in de stad met zo’n groot ding en dan ook nog ergens parkeren is niet altijd even fijn. Slapen op camperplekken in de nationale parken van Amerika is fantastisch, maar die plekken zijn vaak al volgeboekt. Zo sta je toch nog vaak buiten de parken. Als je vooraf geen plek kunt reserveren, dan geldt vaak het principe ‘first come, first serve’. Je moet dan flink doorrijden om een plek te bemachtigen en echt relaxed is dat niet.

Met de camper-reis-amerikahuurauto?
Met een huurauto heb je net zowel vrijheid en veel makkelijker een parkeerplek bij mooie uitzichtpunten of midden in een stad. Met een auto ben je net wat flexibeler als je nog even naar de stad wilt om een hapje te eten of om een boodschap te doen. En niet onbelangrijk: geen gedoe met watertanks, het legen van het toilet en het dagelijks in orde maken van je slaapplek. ’s Avonds parkeer je de auto gewoon bij de leuke accommodatie die wij van tevoren voor je hebben gereserveerd. Dat scheelt je een hoop zoekwerk en zo slaap je toch vaak midden in de Nationale Parken.

Niet onbelangrijk: Kosten?
Eigenlijk kom je ongeveer gelijk uit. Een camper is vaak een stuk duurder in de huur, verselfdrive-amerikabruikt meer benzine en je betaalt voor je overnachtingsplek. Daarnaast huur je ter plaatse vaak nog beddengoed, servies, pannen etc. en zijn de verzekeringskosten voor een camper hoog. Hotels zijn natuurlijk wel wat duurder dan een kampeerplaats maar de auto is qua huur, brandstof en verzekering een stuk voordeliger dan een camper. Tel je alles bij elkaar op, dan kom je ongeveer gelijk uit.

Zelf zijn we natuurlijk een beetje bevooroordeeld door onze eigen reiservaringen. We vinden een reis met huurauto gewoon wat meer ontspannen en de afwisseling van verblijfplaatsen is ons goed bevallen. Dit is dan ook de reden dat wij Amerika-reizen alleen met een huurauto aanbieden. Dezelfde prijs en vrijheid, maar toch iets meer gemak en comfort. Bekijk al onze Amerika-reizen en stel je eigen reis samen.

Ontdek meer...

Thema

Roadtrip Amerika

Bekijk ook eens...

Welke optie wil je aanvragen?

Take 1: the movie begins
Los Angeles - Strand verblijf Venice Beach / Marina del Rey
Sterrenstijl in Hollywood - boutique hotel
Optionele excursie Universal Studios
Fietshuur Venice Beach
x
+

Welke optie wil je aanvragen?

Rondreis 2: Roadtrip USA
Universal Studios - Los Angeles
Optionele excursie fietshuur Venice Beach
Helikoptervlucht Grand Canyon
Limousine tour in Las Vegas
Bezoek aan Alcatraz
x
+

Lees ook...