Bizonder Yellowstone

Yellowstone NP

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Yellowstone NP
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 323,- p.p. bij 2 personen

Yellowstone NP, het eerste Nationale Park van Amerika. Je moet er flink wat kilometers voor afleggen om er te komen, want het ligt een beetje in een uithoek van Amerika. Toch is het wel echt de moeite waard. Meer dan 10.000 warmwaterbronnen, 200 geisers en talloze pruttelende modderpoelen liggen op je te wachten. Ook kom je vrijwel gegarandeerd bizons tegen die langzaam over de weg sjokken en soms lange files veroorzaken. Ook herten, elanden, grizzly's en zwarte beren kun je hier spotten. Je slaapt twee nachten in een simpele cabin midden in het park. Het park is alleen in de zomermaanden open en razend populair. Boek dus ruim op tijd.

Overnachten: 2 nachten in knusse cabin midden in Yellowstone NP
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

buffels-yellowstoneDag 1 – aankomst Yellowstone NP

Kom je vandaag vanaf Cody dan heb je twee mogelijheden om het park in te komen. Tussen juni en september is de noordelijke beartooth pass open en kom je via de Northeast Entrance binnen. Je begin van Yellowstone is dan de Lamar Valley waar de kans op het spotten van wild het grootst is. Vooral wolven worden hier veel gespot. Je kunt dan meteen vast een stukje van de Northern Loop meepakken en als je genoeg tijd hebt door rijden naar Mammoth Hot Springs. Wil je iets minder kilometers maken dan ga je het park in via de East Entrance. Je eindigt de dag bij je verblijfplek voor de komende nachten. Je slaapt in een eenvoudige cabin met eigen sanitair midden in Yellowstone. Met een beetje geluk staat er ‘s morgens een bizon voor je deur.

geiser-yellowstoneDag 2 – verblijf Yellowstone NP

Je hebt vandaag de hele tijd om Yellowstone verder te ontdekken. De autoroute die door yellowstone loopt is een soort cijfer 8 met een noordelijk en een zuidelijk rondje. De meeste hoogtepunten (Mud Vulcano, Upper en Lower falls, Fountain paint Pot, Grand Prismatic Spring en de Old Faithful geiser) liggen rondom het zuidelijke rondje. Bij elk hoogtepunt is een grote parkeerplaats en vanaf daar loop je over houten boardwalks tot vlakbij de pruttelende modderpoelen en spuitende geisers. Je kunt de warmte voelen en (helaas) de rotte eierlucht ruiken.

De Old Faithful geyser spuit vrij regelmatig en bij het visitor center kunnen ze bijna op de minuut voorspellen wanneer hij afgaat. Echt een spektakel! De tijd die je moet wachten kun je prima in het visitor center spenderen want hier wordt veel en duidelijke informatie gegeven over het park.

yellowstone-reizigersDag 3 – Vertrek Yellowstone NP

Vandaag is het tijd om afscheid te nemen van Yellowstone NP. Als je vandaag door rijdt naar Grand Teton NP dan kun je het rustig aan doen en als je nog niet alle hoogtepunten van Yellowstone hebt gezien kan dit nu alsnog.

Via de South Entrance verlaat je het park. Vrijwel meteen gaat Yellowstone over in Grand Teton NP. Dit park doet Canadees aan met besneeuwde bergtoppen, grote meren en groene weides. Je kunt nu al wat meepakken van het park maar morgen heb je, na je raft excursie ook nog voldoende tijd.

Verstuur je reisplan