Tussenstop in Salt Lake City

Salt Lake City

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Salt Lake City
Reisschema: 2 dagen / 1 nacht
Reissom: € 59,- p.p. bij 2 personen

Om Salt Lake City kun je bijna niet heen als je naar Yellowstone wilt of als je een combinatie wilt maken met de rode rotsen en Nationale Parken in het Zuid Westen van Amerika. Je kunt je reis er ook prima beginnen of eindigen. Één nacht is voor veel reizigers genoeg om een beeld te krijgen van de stad. De stad is vernoemnd naar het naastgelegen Salt Lake en kreeg internationale bekendheid door de Olympische Winterspelen van 2002. Je slaapt in een comfortabel hotel in het centrum.

Overnachten: 1 nacht in een comfortabel hotel in het centrum van Salt Lake City
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1 – aankomst Salt Lake City

Er zijn vele wegen die naar Salt Lake City leiden. Het ligt bijzonder centraal en als je richting Yellowstone wilt of hier vandaan komt dan slaap je sowieso een keer in Salt Lake City. Ook zijn er goede vluchtverbindingen dus je kan je reis hier ook prima starten of eindigen.

Het is helemaal afhankelijk van je route hoe laat je hier aankomt of je nog kans hebt om even een kijkje te nemen bij het Salt Lake waar de stad naar vernoemt is. Met een zoutgehalte van zo’n 27% is het meer bijna even zout als de Dode Zee en je kunt er dus in drijven. Wil je dit proberen dan is Antelope Island State Park de beste plek (1,5 uur rijden vanaf Salt Lake City). Echt aantrekkelijk is de ervaring niet met de vele vliegjes en de ietwat vreemde geur. Wij lieten ons niet kennen en dobberden even in het warme water.

Dag 2 – vertrek Salt Lake City

Je reist door naar je volgende bestemming. Dat kan zijn dat je vanaf hier terug vliegt naar huis maar blijf je in Amerika dan reis je richting het noorden richting Grand Teton NP of Yellowstone NP. Reis je richting het zuiden dan ga je richting de woestijn en de rode rotsen van het Zuid Westen. Moab en Bryce NP zijn de beste opties om naar door te reizen. Je hebt dan in beide gevallen een lange rit voor de boeg dus vertrek dan lekker op tijd.

Wil je graag nog wat meer tijd om Salt Lake City te zien, laat het ons dan even weten. We plannen dan gewoon nog een extra nachtje voor je in.