Dwars door de Rocky Mountains

Rocky Mountain National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rocky Mountain National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 147,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een hotel in Winter Park en Estes Park

✓ Rocky Mountain National Park

- 1 overnachting in hotel in Winter Park
- 1 overnachting in hotel in Estes Park

- Autohuur
- Maaltijden
- Entreegelden
- Fooien

Dag 1 – aankomst Winter Park

De route vandaag voert je van de ene naar de andere kant van de staat Colorado. Na een lange rit kom je eind van de dag aan in Winter Park. In de winter is dit een skiresort en in de zomer een outdoorwalhalla.  Het heeft een klein en gezellig centrum met restaurants waar je ’s avonds lekker kunt eten. We plannen hier een overnachting zodat je de volgende dag niet meer ver hoeft te rijden naar de ingang van Rocky Mountain National Park.

Dag 2 – Rocky Mountain National Park – Estes Park

In een uurtje rijd je naar de ingang van Rocky Mountain National Park. Vertrek op tijd en breng direct een bezoek aan het Visitor Centre voor de actuele weersinformatie, het weer kan in de bergen namelijk snel omslaan. Rijdt vervolgens het park in en let goed op wild onderweg. Het park is het leefgebied voor Bighorn sheep, Elk en Beren.

Vandaag beleef je letterlijk een hoogtepunt in de reis, het hoogste punt van de Trail Ridge Road ligt namelijk op 3713 meter hoogte. het is de moeite hier even uit te stappen. houd een trui bij de hand want door de hoogte is het hier, ook op zonnige dagen, erg fris. Je slaapt vannacht in Estes Park, het centrum van Rocky Mountain National Park.

Dag 3 – Vertrek uit Estes Park

Of je nu door reist naar Cheyenne of Denver reist, je hebt in de ochtend nog tijd om naar Bear Lake te gaan, een rondvormig meer midden tussen de hoge bergen. Je kunt zelf met de auto gaan, maar in de zomermaanden zijn de parkeerplaatsen snel vol. Wij maakten daarom gebruik van de gratis shuttle bussen die door het park rijden. Rondom Bear Lake loopt een korte trail die je kunt lopen. Vervolgens rijd je in anderhalf uur naar Denver of Cheyenne.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan