Dwars door de Rocky Mountains

Rocky Mountain National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Rocky Mountain National Park
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 214,- p.p. bij 2 personen

Een van de drukst bezochte parken in Amerika is het Rocky Mountain National Park en dat is terecht. De bergpas die dwars door het park loopt geeft je waanzinnig uitzicht over de besneeuwde bergtoppen van de Rocky Mountains.

Doordat je op twee verschillende plaatsen slaapt kun je op je gemakje door het park rijden en maak je ook nog eens de oversteek richting South Dakota.
In verband met de hoogte raden we je aan deze bouwsteen niet direct aan het begin van je reis te plannen.

Overnachten: 1 nacht Winter Park en 1 nacht Estes Park
Excursie: geen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Dag 1 – aankomst Winter Park

De route vandaag voert je van de ene naar de andere kant van de staat Colorado. Na een lange rit kom je eind van de dag aan in Winter Park. In de winter is dit een skiresort en in de zomer een outdoorwalhalla.  Het heeft een klein en gezellig centrum met restaurants waar je ‘s avonds lekker kunt eten. We plannen hier een overnachting zodat je de volgende dag niet meer ver hoeft te rijden naar de ingang van Rocky Mountain National Park.

Dag 2 – Rocky Mountain National Park – Estes Park

In een uurtje rijd je naar de ingang van Rocky Mountain National Park. Vertrek op tijd en breng direct een bezoek aan het Visitor Centre voor de actuele weersinformatie, het weer kan in de bergen namelijk snel omslaan. Rijdt vervolgens het park in en let goed op wild onderweg. Het park is het leefgebied voor Bighorn sheep, Elk en Beren.

Vandaag beleef je letterlijk een hoogtepunt in de reis, het hoogste punt van de Trail Ridge Road ligt namelijk op 3713 meter hoogte. het is de moeite hier even uit te stappen. houd een trui bij de hand want door de hoogte is het hier, ook op zonnige dagen, erg fris. Je slaapt vannacht in Estes Park, het centrum van Rocky Mountain National Park.

Dag 3 – Vertrek uit Estes Park

Of je nu door reist naar Cheyenne of Denver reist, je hebt in de ochtend nog tijd om naar Bear Lake te gaan, een rondvormig meer midden tussen de hoge bergen. Je kunt zelf met de auto gaan, maar in de zomermaanden zijn de parkeerplaatsen snel vol. Wij maakten daarom gebruik van de gratis shuttle bussen die door het park rijden. Rondom Bear Lake loopt een korte trail die je kunt lopen. Vervolgens rijd je in anderhalf uur naar Denver of Cheyenne.

Verstuur je reisplan