Vrij uitzicht tijdens je West Amerika reis

Dromen op ’t randje

North Rim

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Grand Canyon North Rim
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 240,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een lodge aan de minder toeristische noordkant van de Grand Ganyon

✓ open van 15 mei - 15 oktober

- 2 overnachtingen in een blokhut met open haard

- Autohuur
- Maaltijden
- Entreegelden
- Fooien

amerika-reis-north-rim1Dag 1 – North Rim, aankomst

Op de highway tussen Bryce Canyon en Monument Valley sla je af naar de noordkant van de Grand Canyon. Links en rechts liggen grasvelden en groeien naaldbomen langs de weg. De ingang van de noordelijke Grand Canyon ligt op ongeveer 32 kilometer van de lodge. Laat je nationale park pass zien en rij nog ongeveer een uur door over een bochtige weg. Ineens houdt de weg op, het einde van de wereld voor ons gevoel. Op de rand van de canyon zie je het restaurant met panoramaterras van de lodge. De houten blokhut waar je vanavond slaapt ligt erachter, verscholen tussen de naaldbomen. Wij raden je aan om bij het inchecken alvast een tafeltje voor vanavond bij het raam te reserveren.

Wij vonden het leuk om ’s middags na aankomst een wandeling te maken in de omgeving. Er is een makkelijke route die je vanmiddag kunt afleggen en een pittige wandeling die je de volgende dag kunt maken. De makkelijke route loopt over de rand naar een rots die uitsteekt. In ongeveer een uur loop je heen en terug. Ten opzichte van de zuidkant van de Grand Canyon is het makkelijker om een stuk af te dalen de kloof in. Trek je wandelschoenen aan en neem voldoende water mee in je rugzak.

North RimDag 2 – North Rim, verblijf

Wil je de benen vandaag laten werken? Trek dan ongeveer 3 uur uit voor de Uncle Jim trail, waarbij je de canyon dieper ingaat en stukken klimt en klautert over een steil pad. Je loopt tussen de naaldbomen door over een smal pad van het ene uitzichtpunt naar het andere. Halverwege ga je een stuk naar beneden de kloof in. Kijkend over het randje tuur je honderden meters de diepte in. De Grand Canyon North Rim heeft veel watervallen, waarvan sommigen een kilometer hoog zijn! Als het veel heeft geregend hoor je het water in de verte denderen. Vergeet niet om iets te eten mee te nemen voor onderweg.

’s Avonds is het lekker om een trui aan te trekken. Het kan fris zijn aan de North Rim Grand Canyon, want het ligt op 2500 meter hoogte (ruim 300 meter hoger dan de South Rim!). Op koele avonden steekt de eigenaar vaak het haardvuur aan in het restaurant. Wil je vanavond knus in je eigen blokhut het haardvuurtje laten knapperen, dan is hout verkrijgbaar bij de receptie. Hier kun je ook een pizza of broodjes bestellen.

North Rim - reis West Amerika Dag 3 – Vertrek North Rim Grand Canyon

Zet je wekker vandaag vroeg, nog voor zonsopgang. Je ontbijt nuttigen terwijl een kleurenspel van dieprood en feloranje zich voor je afspeelt… Voor foto’s is dit één van de beste momenten, de kleuren zijn zo intens en de schaduwen op de rotsen pikzwart.

Na het ontbijt vervolg je je route. Je kunt op weg gaan richting de Hoodoos, oftewel scherpe puntrotsen van Bryce Canyon of laat de pedalen rondgaan op de rode-aarde-fietstocht tussen steile rotswanden in Zion NP tijdens Cross naar rode rots. Of ontmoet Amerika’s oorspronkelijke bewoners van Monument Valley in een spectaculair stukje natuur tijdens de bouwsteen In Indianenland.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan