Raften bij Arches National Park - Amerika reis

Op de Coloradorivier

Arches National Park

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Moab - Arches National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Raften over de Colorado rivier
Reissom: € 295,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een comfortabel hotel met zwembad net buiten het centrum van Moab

✓ Een raft-excursie op de Colorado rivier

✓ Optioneel een Hummer safari

Overnachten: 2 nachten in een dorps hotel tussen de rotsen van Moab
Excursie: raftexcursie
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • autohuur

  • entreegelden

  • optionele excursie: Hummer safari

  • maaltijden

  • fooien

Arches NP - West Amerika rondreisDag 1 – Monument Valley – Moab

Reisafstand: 2 uur

Vandaag duik je nog dieper de staat met de rode rotsen in. De meest mensen komen vanuit Monument Valley, het is maar een klein stuk rijden van Bluff naar Moab. Na je lunch pak je de auto en rijd je richting Arches National Park. Het park ligt maar op 7 kilometer van Moab en heeft maar één ingang, lekker makkelijk dus. Pik voordat je het park ingaat het krantje van het park op bij het visitorscentrum om er zeker van te zijn dat je niet de beste fotoplekken mist.

Je rijdt over de hoofdroute van het park en je kunt hier en daar een zijweggetje in om een goed uitkijkpunt te vinden. Wij vonden het leuk om op jacht te gaan naar de bekende Arches. Houdt er wel rekening mee dat het druk kan zijn op de parkeerplekken van de beginroutes van de populaire Arches. Wij reden door bij een volle parkeerplaats om eerst een andere Arch te bezoeken en reden later weer terug.

Hiken bij Arches NPCairns (kleine steenhopen) geven aan hoe de routes in het park lopen. In de zomermaanden wordt het aardig heet in het park en kun je zo af en toe ook een onweersbui verwachten. Wij namen een grote fles water mee want in het park zijn er maar een beperkt aantal plekken om aan water te komen, zoals bij Landscape Arch.

Je kunt het park met de National Park Pass onbeperkt de gehele dag bezoeken en zo kun je er ook voor kiezen om een Moonlight exploration te doen. Ga nadat de zon onder is het park in, het is dan koeler en rotsen en Arches krijgen iets “ghostly”.

Je slaapt in een comfortabel hotel met zwembad net buiten het centrum van Moab. In Moab zelf vind je vooral outdoor- en souvenirwinkels en meerdere restaurants.

Hard aan het werk in je raftbootDag 2 Raften Moab

Vandaag heb je aan het eind van de ochtend een rafting excursie gepland staan. Met een busje word je naar het vertrekpunt gebracht. Samen met een gids en ongeveer 10 reizigers stap je in een raftboot om aan het wateravontuur tussen de rode rotsen te beginnen. Na ongeveer een uur stop je voor een bbq lunch waar je je eigen hamburger kunt bouwen. Op aanraden van onze gids lieten wij ons huisgemaakte chocolate chip cookie ook even op de grill leggen. Dat gaan we thuis ook proberen op de bbq.

De rivier is op dit gedeelte niet heel wild en je kunt rustig van het uitzicht genieten en af en toe mee peddelen. Wel kom je hier en daar in een stroomversnelling terecht waar je nat gesplashed kan worden. Vooral in de zomermaanden een welkome afkoeling.

West Amerika reis - Colorado rivier Dag 3 Moab – Vertrek

Vandaag heb je een langere rit voor de boeg naar Zion National Park van ongeveer 6 uur. Vertrek na het ontbijt zodat je met de tussenstops meegerekend op tijd aankomt bij je accommodatie van de Cross naar rode rots bouwsteen. Je kunt dan nog even in het koele water van het zwembad dobberen.

Ben je al in de groene canyon van Zion geweest? Rijd dan zuidwaarts en bezoek de indianen in Monument Valley.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Hummer safari

Reissom: € 108,- p.p.
Inbegrepen: Hummer safari van 2 uur

Wij gingen naar Moab voor het varen op de Colorado rivier maar kwamen erachter dat je in dit outdoor walhalla nog veel meer bijzondere activiteiten kunt ondernemen. Zo deden wij voor onze rafttocht een hummer safari waarbij je met een grote hummer rijdt over steile rotsen. De safari duurt 2 uur en we plannen deze ’s ochtends vroeg voor je in, zodat het nog rustig is in het park. Onderweg leer je meer over de omgeving en de unieke geschiedenis van dit gebied. Vergeet vooral je camera niet meer te nemen en hou je vast!

Welke optie wil je aanvragen?

Op de Coloradorivier
Hummer safari
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan