Talloze kleuren rood

Antelope Canyon

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Page / Antelope Canyon
Reisduur: 2 dagen / 1 nacht
Activiteit: Bezoek aan de Antelope Canyon
Reissom: € 206,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een hotel bij Lake Powell

✓ Samen met een Navajo indiaan bezoek je de Upper Antelope Canyon

- 1 overnachting in een centraal gelegen hotel bij Lake Powell
- Excursie Antelope Canyon met Navajo gids

- Autohuur
- Maaltijden
- Fooien

Uitzicht over Lake Powell Dag 1 – Page, aankomst

Op de eerste dag reis je vanuit één van de omliggende parken naar Page toe en heb je de rest van de dag ook geen excursies gepland staan. De komende nacht verblijf je hier in een centraal gelegen motel met zwembad.

Relax in de middag aan het zwembad met een boek of breng bijvoorbeeld een bezoek aan Lake Powell. Dit meer is gelegen in de omgeving van Page en ligt op de grens van de staten Arizona en Utah. Het is een kunstmatig, door middel van een grote stuwdam, aangelegd meer . Nabij dit meer ligt ook de Rainbow Bridge, één van werelds grootste natuurlijke bruggen met een spanwijdte van zo’n 88 meter. Bij het meer kun je zelf een boottrip regelen of kajaks huren.

Dag 2 – Bezoek Antelope Canyon

De volgende ochtend heb je de tijd om lekker uit te slapen. De excursie begint namelijk pas rond het middaguur. Dit is het beste moment om de Canyon te bezoeken, vanwege de lichtinval die dan op z’n mooist is. Samen met de navajo gids en ongeveer 10 tot 15 andere reizigers vertrek je hobbelend per jeep naar de ingang van de kloof. In eerste instantie lijkt het niet een heel bijzondere plek, totdat je een stap naar binnen zet in de kloof en er talloze kleuren rood verschijnen.

Samen met je gids loop je ongeveer een uur door de kloof. Hij vertelt van alles over de omgeving en laat je de mooiste plekken zien voor het schieten van de foto’s. In de zomermaanden is het een druk bezochte plek en zal je zeker nog wat andere groepen tegenkomen in de kloof. De gidsen houden hier wel rekening mee, zodat er op de foto’s geen onbekende toeristen terug te vinden zijn. Na de wandeling reis je per jeep terug naar Page en kun je de reis vervolgen. De tour duurt ongeveer 2 uur in totaal.

Met een camera vol foto’s reis je verder naar de volgende bouwsteen. Onderweg heb je nog tijd om een stop te maken bij de Horseshoe Bend, zo’n 6 kilometer vanaf Page. Hier maakt de Colorado rivier een hoefijzervormige bocht. Vanaf route 89 wandel je ongeveer 1 kilometer naar de uitkijkpost in zo’n 20 minuten. De temperatuur kan hier flink oplopen en de schaduw is ver te zoeken. Be prepared! Zorg voor een goede bescherming door middel van een hoed of pet en neem ook voldoende water mee. Je hebt op deze post een geweldig uitzicht en bent weer een ervaring rijker.

Na deze bijzondere waterweg, kun je verschillende routes kiezen voor het vervolg van je reis. Droom weg aan het randje van de Grand Canyon (zowel de South als North Rim zijn mogelijk) of trek door naar Monument Valley ofwel indianenland. Liever even actief op de fiets, cruise dan naar Zion National Park. Maak je de combinatie Zion national Park met de South Rim, dan heb je niet direct deze nacht nodig in Page en kun je alleen de excursie doen.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan