White Mountains – To the top

White Mountains

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: White Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 158,- p.p. bij 2 personen

Ga je in de zomer naar New Hampshire, dan rij je kilometers lang door groene bossen, maar heb je het geluk om de indian summer in de herfst hier mee te maken, dan spat het rood, geel en oranje van je vakantiefoto’s af. Het fotogenieke New England heeft iets kneuterigs, dat zie je terug in de houten huisjes met hun Engelse inrichting en in de gastvrijheid van de bewoners. Je maakt ritten langs diepe kloven en bergrivieren en neemt de oude dieseltrein naar de granieten top van Mount Washington, het hoogste punt van de White Mountains. Deze bergen doen trouwens alleen in de winter hun naam eer aan, als de sneeuw neerdaalt. In de andere seizoenen lijkt er een groene deken over het landschap te liggen, hier en daar onderbroken door een blauwe rivier. Het lijkt wel een Bob Ross-schilderij…

Overnachten: 2 nachten in North Conway
Excursie: Cog Railway
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • Autohuur

  • Maaltijden

  • Entreegelden

  • Fooien

Dag 1 – Aankomst White Mountains

In een relaxed tempo boemel je met een dieseltrein naar de top van Mount Washington, de hoogste piek van The White Mountains, waarvandaan je uitkijkt over vier staten en zelfs Canada. Je ziet grijze rotsen en grote keien op de top, maar onder je spreiden de bossen van naald- en loofbomen zich over de bergen uit met in de verte een glinsterend meer.

Je bent in het binnenland van New England, waar je ’s winters met muts en sjaal een hike maakt door besneeuwde heuvels en ’s zomers zwemt in een bergriviertje. Langs de scenic drives, de landelijke routes door de natuur, kom je houten bruggen tegen met een dak erop: de covered bridges, karakteristiek voor deze streek. Aan het einde van de middag strek je je benen in een houten schommelstoel op de veranda van je knusse inn.

Dag 2 – White Mountains

Na je ontbijt ga je op stap naar National Park The White Mountains. Na ongeveer een uur rijden sta je aan de voet van Mount Washington, waar je met een dieseltrein naar de top wordt gebracht. Het oude tandradtreintje gaat bepaald niet snel, maar dat is prima, want daardoor kun je goed om je heen kijken. Naaldbomen hebben hier het landschap overgenomen en bovenop de ruige pieken zie je vooral rotsen en grijs gesteente, in de winter met een laag sneeuw. De gids vertelt je ondertussen over het National Park en dat gaat op z’n Amerikaans in superlatieven: je zit in de oudste trein van de staat, rijdt op de hoogste berg en daar staat dan weer de hardste wind. Wij vonden vooral het uitzicht heel mooi, het heeft iets desolaats, die eindeloze hoge bergen, waar verder geen mens te bekennen is. Na een uurtje op de top, waar je op kunt warmen in het restaurantje, brengt de trein je weer naar beneden.

’s Middags kun je de omgeving van North Conway verder verkennen. De watervallen van Diana’s Baths liggen midden in het bos. Je kunt hier wandelen, pootje baden en klauteren over de grote rivierkeien.

Dag 3 – Vertrek vanuit White Mountains

Vanuit The White Mountains kun je verder het binnenland ingaan naar de groene heuvels van Vermont, of naar het noorden rijden waar je aan de kust van Maine kreeft eet en wandelt langs de kliffen, dichtbij de Canadese grens. Kom je daar juist vandaan, ga dan door naar het zuiden, richting Boston en Rhode Island, waar the rich and famous vakantie vieren aan zee.

Verstuur je reisplan