Wuiven naar het Witte Huis

Washington

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Washington DC
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 198,- p.p. bij 2 personen

✓ Standaard verblijf in een boutique hotel in Dupont

✓ Optioneel verblijf in een keten hotel buiten het centrum

- 2 overnachtingen in een stijlvol boutique jazzhotel

- Transfers
- Maaltijden
- Entreegelden
- Fooien

Dag 1 – Trein New York – Washington verblijf

Van de swingende Big Apple reis je per trein binnen 4 uur naar ‘our nations capital’ Washington DC. Na de torens van Manhattan valt op dat Washington verrassend lage gebouwen heeft, ruim opgezet, veel groen en elegante witte gebouwen. Mensen in pak met telefoon aan de oren lopen je in rap tempo voorbij. Het centrum bestaat voornamelijk uit kantoorpanden en is ’s avonds en in het weekend erg verlaten. Vandaar dat wij een hotel regelen in de sfeervolle jazzy-wijk Dupont vol barretjes, restaurants en boekwinkels. Bij aankomst op het station kun je voor een paar dollar een taxi nemen naar je hotelletje.

De rest van de dag ben je vrij om Washington te verkennen. Op een kwartiertje lopen staat het Witte Huis, waar altijd wel iemand aan he protesteren is. Is het niet Joe The Plummer tegen de taksverhoging, dan zijn het wel de anti-Irak betogers. Voor een kijkje in het leven van een Amerikaanse president kun je een bezoek brengen aan het White House Visiting Centre (7:30 am – 16:00 pm). Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en het leven in het Witte Huis.

Dag 2 – Washington, verblijf

Na het ontbijt wandel je naar de bijna 3 kilometer lange Mall, niet te verwarren met de shopping mall. Dit is de plek waar alles om draait in Washington. Aan de ene kant hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’ speech. Aan de andere kant, op de treden van het Capitool, spreekt de President het volk toe. In het midden ligt een enorme spiegelende bak water en langs de zijkanten verschillende oorlogsmonumenten en musea. Rondom de Mall liggen vijvers, fonteinen en grasveldjes. Hier komen activist, patriot, toerist en hondenuitlater bij elkaar.

 

Het Capitool, waar de Amerikaanse regering zit, is te bezichtigen. Sta dan vroeg op, zodat je om 08:00 in de rij staat. Anders kan dit wel uren duren. De deuren gaan van maandag tot zaterdag open van 8:30 tot 16:30. De entree is gratis, net als de meeste musea in Washington. In het populaire Air and Space museum is het eerste vliegtuig van de Wright Brothers geland en te bezichtigen.
Aan de overkant van de rivier ligt Arlington Cemetery, een oneindige hoeveelheid witte grafstenen op een groen veld. Hier liggen 300.000 mensen begraven. Naast beroemdheden als John en Jacky Kennedy, voornamelijk soldaten van de Amerikaanse burgeroorlog tot aan Irak. Geen plek om uren rond te lopen, maar het gigantische veld met de gevallen soldaten bezorgde ons wel even kippenvel.

 

Dag 3 – Washington, vertrek

Na een bak koffie en een bagel reis je na je Washington verblijf door naar je volgende plek in Amerika. Je kunt alle kanten op. Laat je je nat spetteren bij de Niagara Falls of reis je door naar de nationale parken van het Zuid Westen of de tropische sfeer in Florida.

Gaat je vlucht laat op de dag, dan kun je nog een dagje Washington verkennen. Het vijfhoekige Pentagon, waar alle anti-terroristische operaties worden bekokstoofd, is goed met de metro te bereiken. De meeste bezoekers blijven buiten het gebouw om het toch eens met eigen ogen te hebben gezien. Je kunt naar binnen, maar dit dien je weken van tevoren bij de ambassade aan te vragen.

Draai je liever een dagje mee met de CIA, de FBI of James Bond? Ga dan naar het International Spy Museum (10:00u – 18:00u, entreegeld ca. $18- p.p.).

Tips

Eten & drinken

Aan de rand van de Mall ligt The Old Post Office, een oud postkantoor vol restaurantjes. Wij vonden een mooi plekje op de bovenste verdieping om tijdens het eten te genieten van de uitzichten over onder andere het Witte Huis van Washington. In het donker spat de elegantie van de historische witte panden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Verblijf buiten het centrum

Reissom: Vanaf € 178- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in een comfortabel hotel buiten het centrum

In een boutique hotel in het centrum van de stad slapen is natuurlijk bijzonder maar kost ook wat. In de stad ben je vaak wat minder vaak in je hotel dus is het ook prima om een hotel te hebben wat iets verder uit het centrum ligt. We hebben gekozen voor een standaard keten hotel op 5 minuten lopen van een metro station. Binnen een half uur ben je dan alsnog bij de bezienswaardigheden van Washington maar je betaalt een stuk minder.

Welke optie wil je aanvragen?

Wuiven naar het Witte Huis
Verblijf buiten het centrum
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan