Wuiven naar het Witte Huis

Washington

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Washington DC
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 226,- p.p. bij 2 personen

Het Witte Huis, het Pentagon, talloze musea en heroïsche standbeelden. Je bent in Washington, de plek waar de democratie geboren werd. Nou zijn wij Europeanen het daar niet helemaal mee eens, maar het is wel leuk om te zien hoe overtuigd en gedreven de vaderlandsliefde van de Amerikanen is. Met de trein reis je van New York zuidwaarts naar downtown Washington, waar je verblijft in een jazzy-wijk op loopafstand van alle bezienswaardigheden. 's Avonds loop je langs het stralende Witte Huis, waar de president voor de ramen staat te zwaaien. Of zag je dat nou verkeerd...

Overnachten: 2 nachten in een stijlvol jazzhotel
Excursie: geen
  • luchthaventransfer

  • maaltijden

  • entreegelden

  • fooien

Washington-D.C.---Lianne--1(11)Dag 1 – Trein New York – Washington verblijf

Van de swingende Big Apple reis je per trein binnen 4 uur naar ‘our nations capital’ Washington DC. Na de torens van Manhattan valt op dat Washington verrassend lage gebouwen heeft, ruim opgezet, veel groen en elegante witte gebouwen. Mensen in pak met telefoon aan de oren lopen je in rap tempo voorbij. Het centrum bestaat voornamelijk uit kantoorpanden en is ‘s avonds en in het weekend erg verlaten. Vandaar dat wij een hotel regelen in de sfeervolle jazzy-wijk Dupont vol barretjes, restaurants en boekwinkels. Bij aankomst op het station kun je voor een paar dollar een taxi nemen naar je hotelletje.

De rest van de dag ben je vrij om Washington te verkennen. Op een kwartiertje lopen staat het Witte Huis, waar altijd wel iemand aan he protesteren is. Is het niet Joe The Plummer tegen de taksverhoging, dan zijn het wel de anti-Irak betogers. Voor een kijkje in het leven van een Amerikaanse president kun je een bezoek brengen aan het White House Visiting Centre (7:30 am – 16:00 pm). Hier hebben ze informatie over de presidenten, het interieur en het leven in het Witte Huis.

Washington verblijf - muziek op straat

Jazzy op straat

Dag 2 – Washington, verblijf

Na het ontbijt wandel je naar de bijna 3 kilometer lange Mall, niet te verwarren met de shopping mall. Dit is de plek waar alles om draait in Washington. Aan de ene kant hield Martin Luther King zijn ‘I have a dream’ speech. Aan de andere kant, op de treden van het Capitool, sprak President Obama voor het eerst zijn volk toe. In het midden ligt een enorme spiegelende bak water en langs de zijkanten verschillende oorlogsmonumenten en musea. Rondom de Mall liggen vijvers, fonteinen en grasveldjes. Hier komen activist, patriot, toerist en hondenuitlater bij elkaar.

Het Capitool, waar de Amerikaanse regering zit, is te bezichtigen. Sta dan vroeg op, zodat je om 08:00 in de rij staat. Anders kan dit wel uren duren. De deuren gaan van maandag tot zaterdag open van 8:30 tot 16:30. De entree is gratis, net als de meeste musea in Washington. In het populaire Air and Space museum is het eerste vliegtuig van de Wright Brothers geland en te bezichtigen.
Aan de overkant van de rivier ligt Arlington Cemetery, een oneindige hoeveelheid witte grafstenen op een groen veld. Hier liggen 300.000 mensen begraven. Naast beroemdheden als John en Jacky Kennedy, voornamelijk soldaten van de Amerikaanse burgeroorlog tot aan Irak. Geen plek om uren rond te lopen, maar het gigantische veld met de gevallen soldaten bezorgde ons wel even kippenvel.

 

voor-de-websiteDag 3 – Washington, vertrek

Na een bak koffie en een bagel reis je na je Washington verblijf door naar je volgende plek in Amerika. Je kunt alle kanten op. Laat je je nat spetteren bij de Niagara Falls of reis je door naar de nationale parken van het Zuid Westen of de tropische sfeer in Florida.

Gaat je vlucht laat op de dag, dan kun je nog een dagje Washington verkennen. Het vijfhoekige Pentagon, waar alle anti-terroristische operaties worden bekokstoofd, is goed met de metro te bereiken. De meeste bezoekers blijven buiten het gebouw om het toch eens met eigen ogen te hebben gezien. Je kunt naar binnen, maar dit dien je weken van tevoren bij de ambassade aan te vragen.

Draai je liever een dagje mee met de CIA, de FBI of James Bond? Ga dan naar het International Spy Museum (10:00u – 18:00u, entreegeld ca. $18- p.p.).

Washington-Chantal-(4)-voor-webTips

Eten & drinken

Aan de rand van de Mall ligt The Old Post Office, een oud postkantoor vol restaurantjes. Wij vonden een mooi plekje op de bovenste verdieping om tijdens het eten te genieten van de uitzichten over onder andere het Witte Huis van Washington. In het donker spat de elegantie van de historische witte panden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Wuiven naar het Witte Huis - verblijf buiten het centrum

Reissom: Vanaf € 217- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in modern hotel net buiten het centrum

Slapen op loopafstand van het Witte Huis is heel uniek maar daar hangt ook een prijskaartje aan. Wil je niet de hoofdprijs betalen dan kun je ook buiten het centrum verblijven. Het metro netwerk in Washington is goed en je moderne hotel ligt op loopafstand van het metro station. Je hoeft van de hoogtepunten dus niks te missen.

Welke optie wil je aanvragen?

Wuiven naar het Witte Huis
Wuiven naar het Witte Huis - verblijf buiten het centrum
x

Verstuur je reisplan