Landhuizen langs ruige kliffen

Newport - Rhode Island

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Newport
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Optioneel bezoek aan twee herenhuizen
Reissom: € 398,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een herenhuis in Newport

✓ Optioneel bezoek met een gids twee herenhuizen

- 2 overnachtingen in een landhuis in Newport

- Autohuur
- Maaltijden
- Fooien

Dag 1 – Aankomst in Newport

Vanuit Boston, Cape Cod of Martha’s Vineyard rijd je vandaag in ongeveer 2 uur naar de chique badplaats Newport. Tijd genoeg dus om uitgebreid te lunchen in een van de visrestaurants van de jachthaven, waar de crème de la crème van Amerika luxe zeilboten aanlegt. ’s Middags verken je Newport te voet. Oude huizen en nieuwbouw wisselen zich af, maar allebei in koloniale stijl met houten gevels, zware luiken en gietijzeren uithangborden. In de winkelstraat vind je naast de bekende ketens, veel boetieks, galeries en koffietentjes.

Newport staat bekend om zijn statige landhuizen en dat zul je merken ook, want de komende nachten slaap je in een chique en luxueus herenhuis. Hier en daar wat over de top, maar helemaal in lijn met Newports gouden eeuw.

Dag 2 – Newport

De grootste trekpleister van Newport is de Cliffwalk, een route van 7 km langs de grillige kustlijn van het schiereiland. Sommige delen zijn mooi geasfalteerde fiets- en wandelpaden, andere zijn onregelmatige weggetjes over de rotsen, waar je hier en daar ook moet klauteren. Hou je van hardlopen, dan maak je hier een prachtige tocht bij zonsopgang. Langs deze route zie je, op de plekken met het mooiste uitzicht, indrukwekkende mansions staan, de landhuizen van bijzonder welgestelde families van begin 20ste eeuw. De van oorsprong Nederlandse Vanderbilts hadden hier hun vakantiehuis Breakers, met platina wanden in een van de kamers.  Wil je graag eens binnen rondneuzen? Met een gids is dat mogelijk. We kunnen een excursie voor je regelen waarbij je twee van de elf openbare herenhuizen kunt bezoeken, met hun vergulde balzalen en spectaculaire uitzichten over de Atlantische Oceaan. Laat het ons gerust even weten als je deze excursie aan je reis wilt toevoegen.

 

Dag 3 – Vertrek uit Newport

Nadat je vandaag in stijl van de rich and famous hebt ontbeten bij je hotel (of misschien voor het veel goedkopere croissantje van de bakker bent gegaan), is het tijd om je luxe slaapplek weer te verlaten. Als je geen haast hebt, kun je nog Fort Adams bekijken, een fort met mooi uitzicht op de haven van Newport en een ondergronds gangenstelsel waarin de officieren en hun families honderd jaar geleden leefden.

Dan is het tijd om door te reizen. Ga naar Boston, Martha’s Vineyard of Cape Cod, waar je walvissen gaat spotten.

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan