Wijntje aan het meer

Ithaca en de Finger Lakes

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Fingerlakes - Ithaca
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 185,- p.p. bij 2 personen

✓ Verblijf in een hotel met zwembad in Ithaca

✓ The Finger Lakes

Overnachtingen: 2 nachten in motel in studenstad Ithaca inclusief simpel ontbijt
Excursie: geen
Transport: geen
  • Tranfsers

  • Maaltijden naast het ontbijt

  • Entreegelden

  • Fooien

NYSDED-NYS Dept. of Economic Dev.

Dag 1 – Aankomst in Ithaca

De route brengt je vandaag naar de levendige stad Ithaca. Afhankelijk van waar je vandaan komt, kun je een omweg maken via Rome, hier ligt fort Stanwix National Monument. In het nagebouwde fort brengen gekostumeerde gidsen op de levendige Amerikaanse manier het verhaal tot leven en geven je een kijkje in het leven tot de 18e eeuw.

Ithaca is de thuisbasis van Cornell University en dat maakt de stad levendig met veel restaurants, cafés en kunstgalerijen. Je verblijft in een prima hotel met buiten zwembad waar een simpel ontbijt inbegrepen is. Wandel ’s avonds door de stad of op de campus van de universiteit. Moosewood restaurant vinden wij een aanrader, waar ook de locals graag eten. Niet voor niets hebben de eigenaren inmiddels dertien kookboeken uitgebracht!

NYSDED-NYS Dept. of Economic Dev.Dag 2 – Bezoek de Finger Lakes of wijnhuizen…

De elf fingerlakes zijn gevormd tijdens de laatste ijstijd. Een legende van de Indianen vertelt dat de meren een afdruk zijn van de handen van een krachtige geest die het land gezegend heeft. Misschien groeien de wijnranken hier daarom zo goed.… De invulling van deze dag laten we aan jou. De meren, de nationale parken of een wijngaard; combineer deze zoals je zelf wilt.

In de middag kun je een reis naar Hammondsport nemen. Het charmante resort ligt aan de oever van Keuka Lake, waar je goed wandelingen kunt maken. The Town Square is in de zomer een geliefde plek om samen te komen.

NYSDED-NYS Dept. of Economic Dev.… of ga hiken in een van de nationale parken

Wil je de dag wat actiever doorbrengen ga dan wandelen in een van de vele nationale parken. In het Buttermilk State Park, vlakbij Ithaca, hike je naar verschillende watervallen en heldere poelen.

Wat verder naar het noorden ligt het Cayuga State Park. Ook hier weer prachtige hiking trails en onderweg terug naar Ithaca kun je een stop maken bij de Eleven Lakes Winery in Seneca Falls die dagelijks wijnproeverijen aanbiedt.

 

Corning Museum of GlassDag 3 – Vertrek en bezoek Corning Museum of Glass

Reis je vandaag door naar de Niagara Falls dan kun je een stop bij het Corning Museum of Glass maken. Het interactieve museum laat je zien wat je allemaal met glas kunt doen en als je op tijd bent kun je je ook aanmelden voor een workshop of dit vast vooral online reserveren.

Van Corning naar Buffalo is het nog ongeveer 2 uur rijden.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...