Oesters langs de oevers

Floatel in Damariscotta

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Floatel in Damariscotta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 320,- p.p. bij 2 personen

Damariscotta, een schattig havenplaatsje aan de kust waar de economie draait op de oestervangst, wat door nog niet veel (buitenlandse) toeristen gevonden wordt. De rust hier gaf ons direct een fijn gevoel, even niks, even gewoon genieten.

Slapen doe je tijdens deze bouwsteen op een boot en dat maakt het direct uniek. Op de rustig kabbelende Damariscotta rivier liggen twee boten die wij voor je kunnen boeken, de Mazu en de Nebi. Beide boten hebben twee volwaardige slaapkamers en een badkamer. Gooi de kajaks in het water om de rivier op eigen houtje te verkennen, misschien kom je onderweg wel een zeeleeuw tegen.

Overnachten: 2 nachten op een privéboot in de haven van Damariscotta
Excursie: boottocht langs Oesterfarms en Zeeleeuwen
Transport: geen
Maaltijden: geen
  • Autohuur

  • Maaltijden

  • Entreegelden

  • Fooien

Dag 1 – Aan boord in Damariscotta

Vanaf zowel de White Mountains, Acadia als van Boston is het zo’n ongeveer drie uur rijden naar Damariscotta. Bij aankomst in de haven van deze visserplaats stap je aan boord van je accommodatie….inderdaad je slaapt tijdens deze bouwsteen op een boot.

Olga en Chip zorgen voor een warm welkom, de koelkast is gevuld met kaas en wijn zodat je, nadat je je spullen aan boord hebt gebracht, lekker op het dek kunt genieten van een wijntje bij de ondergaande zon. Vanaf het restaurant aan de overkant klinkt de live muziek door in de haven.

Wees niet bang voor zeebenen, het is een rustige rivier en de boot blijft tijdens je verblijf veilig in de haven.

Dag 2 – Oesterfarm en Zeeleeuwen

Maak zelf een ontbijtje en wordt rustig wakker op het kabbelende water. Geniet van de zon op het dek van de boot of pak een van de kajaks om de rivier van dichtbij te verkennen.

In de middag word je verwacht voor de excursie. Je gaat met een boot de rivier op waarmee je langs verschillende oesterkwekerijen vaart. Chip vertelt ondertussen wat over de oestervangst op de rivier terwijl Olga de gasten van een hapje en een drankje voorziet. Een oesterproeverij maakte wat ons betreft de beleving compleet, ook als je geen echte oesterfan bent een leuke ervaring. Met een beetje geluk zie je onderweg ook nog zeeleeuwen of Bold Eagles. Om vier uur ben je terug in de haven.

Wij vonden het fijn na een aantal dagen uit eten te zijn geweest lekker zelf te kunnen koken. De supermarkt is dichtbij, je kunt het vanaf de haven lopen. Laat je je toch liever bedienen dan kun je de steiger aflopen en aanschuiven bij het café aan de haven voor een burger, kreeft of natuurlijk oesters.

Dag 3 – Vertrek vanuit Damariscotta

In de loop van de ochtend zet je weer voet aan wal en met een laatste blik op de haven reis je verder noord- of zuidwaards langs de kust van de staat Maine of het binnenland in naar de ruige bergen van de White Mountains.

Verstuur je reisplan