Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   Geschiedenisles in studentenstad

   Boston

   • Overzicht
   • Inclusief
   • Exclusief
   • Kaart
   Reisschema: Boston
   Reisduur: 3 dagen / 2nachten
   Reissom: € 373,- p.p. bij 2 personen

   In Boston vind je een mooie mix van koloniale en moderne architectuur. Tussen de goed bewaarde adellijke huizen en kinderkop-straatjes vind je moderne kunst galeries, winkels, cafés en restaurants. De stad is vooral bekend door de prestigieuze Harvard Universiteit en de 'Boston Tea Party' die ervoor zorgde dat het een van de belangrijkste historische plekken van de Verenigde Staten werd. Als je samen met onze verklede gids langs de Freedom Trail loopt zul je meer inzicht krijgen in dit belangrijke stukje geschiedenis.

   Overnachtingen: 2 nachten in centraal gelegen boutique hotel
   Excursie: Wandeling met engelstalige gids langs de Freedom Trail
   Transport: geen
   • Transfers

   • Maaltijden

   • Entreegelden

   • Fooien

   Washington Monument BostonDag 1 – Aankomst in Boston

   Nadat je ingecheckt hebt in je centraal gelegen hotel ga je deze bruisende universiteitsstad ontdekken. Struin door het stadscentrum en ga een hapje eten bij een van de restaurants in de wijk Beacon Hill. Je kunt de stad goed te voet ontdekken, omdat de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum liggen en op loopafstand zijn.

   Freedom Trail BostonDag 2 – Freedom Trail

   Je kunt vandaag rustig beginnen met een ontbijtje en dan op je gemak naar het startpunt van de Freedom Trail wandeling gaan. De gids lijkt wel uit de 18e eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je 90 minuten lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. We waren blij met  ons drankje in een van de tavernes waar de wandeling eindigt, om al de verhalen rustig op ons in te laten werken.

   Boston State house

    

   De rest van de dag deel je lekker zelf in. Bezoek Faneuil Hall en wandel langs de kleurrijke winkels en kraampjes. In de Quincy Market is een foodcourt waar de locals ook graag komen. Voor een picknick of relaxmomentje ga je naar de Public Garden, een van de mooiste parken in de stad.

   Ook de haven is een fijne plek om te genieten van een terrasje. Hier kun je ook boottripjes boeken. Van een grote rondvaartboot tot een supersnelle speedboot of een ‘duckboat’ die eerst door de stad rijdt en vervolgens het water inplonst (en blijft drijven).

   Harvard Square BostonDag 3 – Vertrek Boston

   Vandaag reis je verder naar je volgende bestemmingen. Per trein kun je verder zuidwaarts reizen naar New York. Of haal je huurauto op en ga naar de Niagara Falls. Eindigt je reis hier, dan ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis.

   Wil je graag nog een dag blijven om bijvoorbeeld een bezoek aan Harvard University te brengen dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt een gratis rondleiding (je betaalt alleen fooi) over het universiteitscomplex krijgen van een student. We plannen graag nog een extra nacht voor je in.

   Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

   Budget optie in Cambridge

   Je overnacht weliswaar niet in de binnenstad van Boston maar in een kwartier ben je met de metro in het centrum. Ons budgethotel ligt in de buurt van de Harvard universiteit en aan de Charles rivier. De prijs is door de ligging een stuk minder maar de kwaliteit van het hotel is vergelijkbaar met ons standaard hotel.

   Reissom: € 335,- p.p. bij 2 personen
   Inbegrepen: Overnachtingen in hotel in Cambridge, Freedom Trail wandeling met Engelstalige gids

    

    

   Welke optie wil je aanvragen?

   Geschiedenisles in studentenstad
   Budget optie in Cambridge
   x