Geschiedenisles in studentenstad

Boston

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Boston
Reisduur: 3 dagen / 2nachten
Activiteit: Freedom Trail wandeling
Reissom: € 365,- p.p. bij 2 personen

✓ Standaard verblijf in een centraal gelegen hotel in Boston

✓ Optioneel verblijf budget optie buiten de binnenstad

✓ Freedom Trail wandeling met gids

- 2 nachten in centraal gelegen boutique hotel
- Wandeling met Engelstalige gids langs de Freedom Trail

- Transport
- Maaltijden
- Entreegelden
- Fooien

Dag 1 – Aankomst in Boston

Nadat je ingecheckt hebt in je centraal gelegen hotel ga je deze bruisende universiteitsstad ontdekken. Struin door het stadscentrum en ga een hapje eten bij een van de restaurants in de wijk Beacon Hill. Je kunt de stad goed te voet ontdekken, omdat de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum liggen en op loopafstand zijn.

Dag 2 – Freedom Trail

Je kunt vandaag rustig beginnen met een ontbijtje en dan op je gemak naar het startpunt van de Freedom Trail wandeling gaan. De gids lijkt wel uit de 18e eeuw gekomen te zijn en kan bijzonder levendig vertellen over zijn moedige voorouders. Laat je 90 minuten lang meeslepen naar de tijd van heldendom terwijl je langs de bezienswaardigheden van de Freedom Trail loopt. Leer hoe de ‘vaders van de vrijheid’ gevochten hebben om uiteindelijk de Verklaring van Onafhankelijkheid in Philadelphia te kunnen ondertekenen. We waren blij met  ons drankje in een van de tavernes waar de wandeling eindigt, om al de verhalen rustig op ons in te laten werken.

 

De rest van de dag deel je lekker zelf in. Bezoek Faneuil Hall en wandel langs de kleurrijke winkels en kraampjes. In de Quincy Market is een foodcourt waar de locals ook graag komen. Voor een picknick of relaxmomentje ga je naar de Public Garden, een van de mooiste parken in de stad.

Ook de haven is een fijne plek om te genieten van een terrasje. Hier kun je ook boottripjes boeken. Van een grote rondvaartboot tot een supersnelle speedboot of een ‘duckboat’ die eerst door de stad rijdt en vervolgens het water inplonst (en blijft drijven).

Dag 3 – Vertrek Boston

Vandaag reis je verder naar je volgende bestemmingen. Per trein kun je verder zuidwaarts reizen naar New York. Of haal je huurauto op en ga naar de Niagara Falls. Eindigt je reis hier, dan ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je vlucht terug naar huis.

Wil je graag nog een dag blijven om bijvoorbeeld een bezoek aan Harvard University te brengen dan kan dat natuurlijk ook. Je kunt een gratis rondleiding (je betaalt alleen fooi) over het universiteitscomplex krijgen van een student. We plannen graag nog een extra nacht voor je in.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Budget optie in centraal gelegen hotel

Je overnacht weliswaar niet in de binnenstad van Boston maar in een kwartier ben je met de metro in het centrum. Door de ligging van het hotel betaal je een stuk minder en de inrichting van het hotel is simpel. Maar het is een perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de stad.

Reissom: € 72,- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: Overnachtingen in simpel hotel, Freedom Trail wandeling met Engelstalige gids

 

 

Welke optie wil je aanvragen?

Geschiedenisles in studentenstad
Budget optie in centraal gelegen hotel
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan