Vakantie Hawaii Maui hula

Hula dansen op palmenstrand

Tropische stranden en een traditionele luau op Maui, Hawaï

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
Reisschema: Maui
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Activiteit: Luau, een Hawaïaans strandfeest
Reissom: Vanaf € 550,- p.p. bij 2 personen

✓ Beleef een traditionele luau op het strand
✓ Surfen of suppen op het tropische water
✓ Relaxen onder de palmen van Ka’anapali Beach

- 3 overnachtingen in een sfeervolle Hawaïaanse inn
- Traditionele luau, Hawaïaans strandfeest

- Overige maaltijden
- Huurauto
- Fooien
- Optionele excursies:

Catamarantocht bij zonsondergang € 76, - p.p.
Walvisexcursie € 50, - p.p.

Hawaii Maui - LahainaDag 1 Aankomst Maui, Hawaï

Voor wie Maui het begin van de Hawaï-reis is: aloha, en welkom in de exotische eilandengroep van vulkanen, tropisch regenwoud en hula-dansers op het palmenstrand.

Van de luchthaven rijd je naar het kustplaatsje Lahaina, vlak bij Ka’anapali Beach. Tijdens de rit kom je langs verschillende met palmbomen omzoomde stranden. Een goed voorproefje voor de komende dagen. We vonden in Lahaina een sfeervolle Hawaïaanse inn, die goed past bij het tropische gevoel van je strandverblijf. Het hotel heeft een zwembad, maar in slechts een paar minuten ben je zo op het strand, of de bars en winkeltjes van Front Street.

Hawaii Maui Lahaina bootDag 2 – Lahaina luau

Je dagen aan het strand van Maui staan in het teken van luieren en ontspannen. Dat begint al goed met een ontbijt in de tropische tuin van je hotel. Tussen de palmen en bananenbomen start je de dag met pancakes en vers fruit. De rest van de dag kun je genieten van het zwembad en strand: in het ondiepe water kun je goed snorkelen.

Is zonnebaden en snorkelen je iets te rustig, dan kun je een surf- of sup-les (standup paddleboarding) nemen bij Maui Surfer Girls. Riding the waves op jouw eigen tempo, of je nu beginner of al ervaren bent.

Hawaii Maui luau hulaWil je graag iets meer van Maui en Hawaï zien, wandel dan naar het gerechtsgebouw in het centrum, om een beschrijving van de stadstour op te halen. Hiermee loop je langs historische huizen, de vuurtoren en de ruïnes van een fort.

Zolang je maar op tijd terug bent, want ’s avonds begint het Hawaïaanse feest, de luau. Met een verse bloemenkrans word je welkom geheten en getrakteerd op gitaarmuziek, traditionele gerechten, zoals lau lau pork en poké bowl, een vuurshow en natuurlijk huladans. Aan de hand van liedjes en verhalen word je meegenomen in de tradities van Hawaï. Aan het einde van de avond maak je een beetje deel uit van de ohana, de familie.

Hawaii Maui Kanapaali strandDag 3 – Lahaina

Na je feest van de vorige avond zul je vast willen uitslapen. Dat kan, want vandaag bepaal je helemaal zelf wat je gaat doen. Met de auto ben je zo bij andere stranden, zoals die van Ka’anapali. Wij maakten aan het einde van de dag een zeiltocht op een catamaran. Met een drankje in je hand vaar je langs de groenbegroeide rotsen van Maui. De ukulele zorgt voor achtergrondmuziek bij de zonsondergang. Dit is toch waarvoor je naar Hawaï bent afgereisd?

Van december tot april kun je ook een walvistocht maken in een zodiac. In die periode passeren bultruggen de kust van Maui. Ze blijven graag in ondiep water om hun jongen te beschermen. Vanaf de boot kun je ze daardoor goed zien. Wil je een van deze excursies aan je reis toevoegen, of misschien wel allebei? Laat het ons weten, dan regelen we dat voor je.

Hawaii Maui SurferDag 4 – Vertrek

Tijd voor het volgende avontuur in Hawaï, of misschien wel om naar huis te gaan. Vandaag rijd je naar de luchthaven voor je volgende vlucht. Plan genoeg tijd in voor de rit: de wegen hebben vaak maar één rijstrook en worden regelmatig overgestoken door surfers die met een relaxed gangetje en hun armen vol surfuitrusting naar het strand lopen. Allemaal onder het mom van het Hawaïaanse motto: hang loose.

Is je reis door Hawaï na Maui nog niet ten einde, reis dan door naar de canyons van Kauai.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Direct aan het strand overnachten

Reissom: Vanaf € 870- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 3 nachten in een strandresort, Hawaïaanse luau

Wil je deze strandbouwsteen het liefste direct aan zee doorbrengen, dan reserveren we ons beach resort voor je. Grootster opgezet dan de knusse inn, maar daar krijg je heel wat luxe, grote zwembaden en directe toegang tot het strand voor terug. Het hotel verhuurt ligbedden, snorkelsets en SUP-boards bij het strand en er is een barbecue, waar je zelf een visje op kunt leggen.

We reserveren een studio met balkon en ook een keukentje, maar vakantie is vakantie, dus je kunt ook gerust voor je laten koken in het restaurant van het resort.

Welke optie wil je aanvragen?

Hula dansen op palmenstrand
Direct aan het strand overnachten
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan