amerika-rondreis: Captiva Island

Een verscholen Isla

Florida westkust

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Captiva Island
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Optioneel dolfijnen spotten
Reissom: € 320,- p.p. bij 2 personen in mei - november
€ 407,- p.p. bij 2 personen in december - april

✓ Verblijf in een eilandresort met zwembad op loopafstand van het strand

✓ Optioneel een boottocht om dolfijnen te spotten

- 2 overnachtingen met ontbijt, in een kleinschalig eilandresort met zwembad

- Autohuur
- Maaltijden naast het ontbijt
- Optionele dolfijnexcursie en kajakexcursie
- Fooien

Dag 1 – Florida westkust – aankomst Captiva

Vandaag heb je een lange reis voor de boeg naar de westkust van Florida. Kom je uit Orlando, dan rijd je in 4 tot 5 uur naar Captiva. De leukste route gaat door het binnenland langs Lake Placid en door ‘middle of nowhere’ towns. Zit je al aan de westkust in Cedar Key, dan is het 5 tot 6 uur rijden over de Interstate. Sanibel en Captiva zijn eilanden die met een brug worden verbonden aan het vasteland. De brug is lang, hoog en bij de ingang betaal je $ 6,- tol. Dan rijd je over het grootste eiland, Sanibel. De ene helft van het eiland is een nationaal park met mangrove bossen en aan de andere kant liggen hotels een vrij breed zandstrand.

Via een kleine brug naar Captiva. Hier verblijf je in een resort met een lowkey sfeer. Er is een zwembad, bar en een kleine haven tussen mangrovebosjes. Steek je de rustige weg over, dan kom je op een vrij breed strand. Waarschijnlijk het lekkerste Florida strand van je reis. Een fijne plek om even bij te komen na de lange roadtrip.

CaptivaIsland_fietsenDag 2 – Fietsen over het eiland

Vandaag heb je alle tijd om het eiland te verkennen. Op Sanibel en Captiva is vrij weinig verkeer én er zijn zelfs een paar fietspaden. Bij je accommodatie kun je een fiets huren voor ca. $ 16,- voor een halve dag en een map met tips. Dan ga je op pad langs mangrove bossen, de chapel-by-the-sea en het strand. Er leven hier schildpadden, alligators en veel vogels zoals de rooskleurige spoonbill( beetje flamingo-achtig). Met een beetje geluk spot je vanaf je fiets dolfijnen in het water. Je kunt ook zelf een duik in zee nemen en uitgebreid lunchen op een terras. Wil je dolfijnen van dichtbij zien, dan kunnen we een boottrip regelen aan het eind van de dag.

Sanibel_schelpenDag 3 – Vertrek Captiva

Je laat je verscholen Florida strand achter je en rijdt in 2 tot 3 uur naar Everglades City om te Zweven tussen Evergators. Een leuke stop voor onderweg zijn de witte stranden van Lovers Key. Of je rijdt nu noordwaarts naar Cedar Key om te Snorkelen met zeekoeien.

Captiva_kayakTips voor je Florida strand verblijf

Peddel door de mangrove

Bij het haventje van je accommodatie kun je kajaks huren voor een paar uur. Je krijgt een plattegrondje mee voor een leuke route langs de kust en door mangrovebosjes. Met een beetje geluk kun je dichtbij dolfijnen en soms ook zeekoeien peddelen. Wij zagen ook veel vogels en een wasbeertje.

Sunset cocktail

Mucky Duck is onze favoriete plek om met een flinke margarita de zonsondergang te zien. Je kunt er ook eten.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Dolfijnexcursie Captiva

Reissom: € 35,- p.p.
Inbegrepen: dolfijnexcursie

Wil je dolfijnen van dichtbij zien, dan kunnen we een boottrip regelen aan het eind van de tweede dag van de bouwsteen.

Welke optie wil je aanvragen?

Een verscholen Isla
Dolfijnexcursie Captiva
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan