Let’s Rock’n Roll

Memphis

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Memphis
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Activiteit: Bezoek aan Graceland
Reissom: Vanaf € 270,- p.p. bij 2 personen

✓ Standaard verblijf in een centraal gelegen hotel
✓ Optioneel verblijf in the Guesthouse van Graceland
✓ Memphis
✓ Bezoek aan Graceland

- 2 overnachtingen in een centraal gelegen hotel in Memphis
- Bezoek aan Graceland

- Autohuur
- Maaltijden
- Overige entreegelden
- Fooien

Dag 1 – Memphis, aankomst

In de middag kom je aan in Memphis en zo heb je al tijd om de stad te ontdekken. Je kan lopend vanaf het hotel naar het centrum toe, maar er rijd ook een gratis shuttle busje. Eenmaal in het centrum mag een bezoek aan het Civil Rights Museum niet ontbreken. In het motel waar Martin Luther King Jr. is doodgeschoten hebben ze nu een indrukwekkend museum gemaakt. Je loopt door het museum heen waarbij de ontwikkelingen van de Civil Rights Movement in chronologische volgorde worden weergegeven. Zo kom je de bus tegen waarin Rosa Parks weigerde haar plaats op te geven en staat er een vrachtwagen van de sanitation strike.

Je slaapt in een centraal gelegen stadshotel waarbij je lopend naar Beale street kunt. Vooral ’s avonds en als de zon onder is, is dit een leuke straat om doorheen te lopen. De muziek komt je al tegemoet en de B.B. King’s Blues Club is een echte aanrader. Je betaald hier een kleine entree en de artiesten wisselen elkaar af voor optredens.

Dag 2 – Memphis

Vandaag breng je een bezoek aan Graceland. Het landhuis van Elvis Presley. Neem hier de tijd voor want je kunt je zeker een halve dag vermaken. Het begint aan de overkant van de straat waar je voor ca. $5 je auto kan parkeren. Bij aankomst krijg je een tijd toegewezen waarop je het huis mag bezoeken. In de tussentijd is er nog genoeg te doen en kun je een kijkje nemen bij de vliegtuigen, zijn auto collectie of de pakken van zijn optredens bewonderen. Ook hebben ze een tentoonstelling over zijn persoonlijke leven en tijd in het leger. Voor het bezoek aan zijn huis wordt je met een busje naar de overkant van de straat gebracht. Hier kan je door het huis heen lopen en krijg je via een audio tour meer te horen over zijn leven. Ook kan je extra foto’s en filmpjes bekijken. Als je klaar bent wordt je weer terug gebracht met het busje. Mocht je trek hebben gekregen dan hebben ze op het zelfde terrein een bbq restaurant en een echte Amerikaanse diner voor een lekkere lunch.

Dag 3 – Memphis, vertrek

Het is weer tijd om de auto vol te laden. Neem nog een lekker ontbijt zodat je ontspannen op weg kunt naar de volgende bestemming. Reis je verder naar het zuiden dan heb je een langere reisdag voor de boeg, maar als je naar het noorden reist heb je nog wel even de tijd om de stad in te gaan of uit te slapen.

 

 

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Guesthouse bij Graceland

Reissom: Vanaf € 346- p.p. bij 2 personen
Inbegrepen: 2 nachten in het Guesthouse bij Graceland en tickets voor Graceland

Het Guesthouse ligt op ongeveer 15 minuten rijden van het centrum. Het is een groot hotel met moderne kamers en je kan er gratis PB&J (peanut butter and jelly) sandwiches halen in de lobby. Het is gelegen naast het landhuis en tegenover de entree van Graceland. Zo kan je de volgende dag lopend de straat oversteken en ben je meteen al ter plaatse. Zo kan je voor de grootste drukte al naar binnen.

Welke optie wil je aanvragen?

Let’s Rock’n Roll
Guesthouse bij Graceland
x

Jouw koffer bevat nu:

De bouwsteen is toegevoegd aan je reisplan