Mijn reisplan

Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

  • Je hebt nog geen bouwstenen of rondreis toegevoegd

   De reisfanaten van Riksja Amerika

   Bij ons op kantoor hangt het vol met reisfoto’s en Amerika-specialistener wapperen vlaggen van de landen die we bezocht hebben. Bureaus staan vol met (vaak foute) souvenirs en we doen niets liever dan praten over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

   Riksja Amerika is onderdeel van Riksja Travel,  vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Wij kiezen graag voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land en midden in de Nationale Parken of in de steden. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

    Jessica Banning

   Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

   Riksja is voor mij … het inspireren van reizigers door ze uit te dagen het onbekende te ontdekken. Bij Riksja Travel krijg ik de mogelijkheid om mijn passie voor reizen te delen en mensen dichter bij hun bestemming te brengen.
   Amerika is voor mij…. ‘over de top’  Vegas maar ook de uitgestrekte landschappen met hoge bergen en prachtige watervallen in Yosemite National Park. De diversiteit van Amerika maakt het uniek en een geweldige reisbestemming voor iedereen! Heerlijk om met een auto te cruisen door dit immense land.

   Wil je meer weten over mijn reis naar het Zuid Westen lees dan de blog van mijn Amerika reis.

   Lianne BoermaLianne

   Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

   Mijn meest bijzondere reissouvenir is…
   … Een houten blokken puzzel van Amerika. Heel gaaf vorm gegeven. Elk blok vertegenwoordigt een van de 50 staten met op elk blok onder andere de tweelettercode, informatie zoals de hoofdstad, oppervlakte en kaart van de staat. We hebben dit souvenir gekocht toen ik net wist dat ik zwanger was. De puzzel pronkt nu op de slaapkamer van mijn zoontje.

    

   Maaike - supervisor specialist AmerikaMaaike Kerdijk-Bos

   Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

   Ik vind het heerlijk om iedere dag bij Riksja Travel met reizen bezig te zijn. Ik kan genoeg inspiratie opdoen voor een volgende reisbestemming. Tijdens mijn reizen vind ik een goede afwisseling tussen natuur en cultuur belangrijk. Riksja Travel staat voor echte ervaringen en contact tijdens je reis. Een nachtje slapen bij de Masai in Kenia heeft veel indruk op mij gemaakt, net als de kennismaking met de Peruaanse familie op de Uros rieteilanden. Daarom spreekt mij de bouwsteen In Indianenland in het Zuidwesten van Amerika mij zo aan. Samen met een Navajo Indiaan als gids verken je de vallei en leer je over de geschiedenis van de indianen. Daarnaast is de natuur hier spectaculair met torenhoge rotsen. Voor mij de perfecte combinatie tussen natuur en cultuur!

   Product Manager Amerika - EvelynEvelyn Groenenberg

   Product manager Amerika bij Riksja Travel

   Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was…met een zeekoe in Florida. In het troebele water zie ik niets maar ik weet dat de enorme beesten er zijn. Dan word ik uit het water getild en blijk ik er boven op te liggen. Rustig glijd ik ervan af en wacht totdat zijn snuit voorzichtig en nieuwsgierig voelt wat ik ben.
   Na al die jaren (bijna 10) nog steeds bij Riksja, omdat…ik mijzelf mag blijven ontwikkelen en ik mag doen waar ik blij van word in een inspirerende omgeving met hele fijne collega’s.

    

   Lokale Amerika agentOnze partner ter plaatse

   In Amerika werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

   Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Amerika reis, in goede handen bent.

   Stempel_RiksjaTravel_Wiezijnwij

   Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met ons op of stel je eigen Amerika reis samen met onze bouwstenen.