De reisfanaten van Riksja Amerika

Bij ons op kantoor hangt het vol met reisfoto’s van onze reizen door de United Stated of America en hangt de Amerikaanse vlag te wapperen. Bureaus staan vol met onze (vaak foute) souvenirs en we doen niets liever dan praten over reizen. Vertel ons hoe jij graag reist en met onze bouwstenen maken we samen een reisplan dat bij je past.

Riksja Amerika is onderdeel van Riksja Travel,  vernoemd naar het eenvoudige vervoersmiddel met zijn hardwerkende berijder. In een riksja maak je echt contact met de lokale bevolking en draag je een steentje bij. Wij kiezen graag voor kleinschalige slaapmogelijkheden in de sfeer van het land en midden in de Nationale Parken of in de steden. Uiteraard is Riksja Travel lid van SGR, ANVR en aangesloten bij het Calamiteitenfonds en wat ook zo fijn geregeld is: je hebt een aanspreekpunt ter plaatse.

Per bestemming hebben we een team met specialisten en we stellen ons graag even voor.

 

Jessica Banning

Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

Riksja is voor mij … het inspireren van reizigers door ze uit te dagen het onbekende te ontdekken. Bij Riksja Travel krijg ik de mogelijkheid om mijn passie voor reizen te delen en mensen dichter bij hun bestemming te brengen.
Amerika is voor mij…. ‘over de top’  Vegas maar ook de uitgestrekte landschappen met hoge bergen en prachtige watervallen in Yosemite National Park. De diversiteit van Amerika maakt het uniek en een geweldige reisbestemming voor iedereen! Heerlijk om met een auto te cruisen door dit immense land. Ik ben al drie keer met Riksja naar Amerika geweest.

Wil je meer weten over mijn reis naar het Zuid Westen lees dan de blog van mijn Amerika reis.

Lianne Boerma

Amerika reizen specialist - Lianne

Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

Mijn meest bijzondere reissouvenir is…
… Een houten blokken puzzel van Amerika. Heel gaaf vorm gegeven. Elk blok vertegenwoordigt een van de 50 staten met op elk blok onder andere de tweelettercode, informatie zoals de hoofdstad, oppervlakte en kaart van de staat. We hebben dit souvenir gekocht toen ik net wist dat ik zwanger was. De puzzel pronkt nu op de slaapkamer van mijn zoontje.

Amerika reizen specialist - DaniëlleDaniëlle Speelman

Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

Na een eerste verre reis naar het groene Costa Rica wist ik het zeker, ik wilde veel meer van de wereld gaan zien. Maar dan wel op mijn manier en mijn eigen tempo. Toen ik bij het zoeken naar een nieuwe bestemming Riksja Travel tegenkwam, wist ik het eigenlijk al, deze manier van reizen past bij mij. Inmiddels ben ik al een aantal keer in Amerika geweest en ik reis er steeds met liefde weer naar terug. Twee jaar geleden heb ik een familiebezoek gecombineerd met een grote rondreis door Zuid-West Amerika gemaakt. San Francisco vond ik een fantastisch stad om een paar dagen te verblijven, ik houd van de gezellige en relaxte sfeer die er hangt.

Angelique van Horssen

Reisspecialist Amerika bij Riksja Travel

Mijn allereerste keer in Amerika was als 3-jarig bruidsmeisje op de bruiloft van mijn oom in Californië. Sindsdien ben ik meerdere keren in Amerika geweest en totaal verliefd geworden op het land. Ik heb zelfs een jaar in Salt Lake City gewoond en die stad voelt dan ook echt als thuiskomen voor mij. Mijn andere favoriete plek is Bryce Canyon, net wat kleiner en met kortere hikes dan zijn grote ‘broer’ de Grand Canyon.

Product Manager Amerika - EvelynEvelyn Groenenberg

Productmanager Amerika bij Riksja Travel

Mijn meest bijzondere ontmoeting op reis was…met een zeekoe in Florida. In het troebele water zie ik niets maar ik weet dat de enorme beesten er zijn. Dan word ik uit het water getild en blijk ik er boven op te liggen. Rustig glijd ik ervan af en wacht totdat zijn snuit voorzichtig en nieuwsgierig voelt wat ik ben.
Na al die jaren (bijna 10) nog steeds bij Riksja, omdat…ik mijzelf mag blijven ontwikkelen en ik mag doen waar ik blij van word in een inspirerende omgeving met hele fijne collega’s.

 

Lokale Amerika agentOnze partner ter plaatse

In Amerika werken wij met een partner die je ter plaatse met raad en daad ter zijde staat.

Wij selecteren onze lokale partners met zorg. Wij vinden dezelfde dingen belangrijk; vrijheid, echtheid en goed zijn voor mensen. Zij regelen ter plaatse jouw reis. Reizen waarin de mens centraal staat, kleinschalig en vanzelfsprekend verantwoord. Zo kunnen wij erop vertrouwen dat je niet alleen vóór je reis, maar ook tijdens je Amerika reis, in goede handen bent.

Riksja-TravelReizen met Riksja Travel

Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met ons op of stel je eigen Amerika reis samen met onze bouwstenen.