New York, Niagara and so much more

Bouwstenen in Oost-Amerika

Of je je nu door Central Park wilt fietsen, naar de president wilt zwaaien of op bezoek wilt bij de Amish, met onze bouwstenen – korte reizen van een paar dagen – kan het allemaal. Jij kiest wat je wilt doen en wij puzzelen de meest logische route voor je in elkaar. Combineer het reizen door Oost-Amerika ook vooral met de westkust en/of Florida. Nog makkelijker? Kijk dan bij onze flexibele Amerika-rondreizenBel of mail ons: wij, Amerika-experts Lianne, Daniëlle en Jessica helpen je graag op weg.

✔ We helpen je vanuit onze eigen ervaring             ✔ Je slaapt kleinschalig en sfeervol
✔ Je ziet de highlights, maar mijdt de massa          ✔ Vervoer en bijzondere excursies zijn geregeld

Kies je favoriete Amerika bouwstenen
Voeg de bouwstenen toe aan je reisplan
Vraag een vrijblijvend reisvoorstel aan
Reisschema: New York City
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: Vanaf € 517,- p.p. bij 2 personen

Alles wat je zoekt, vind je in New York. De nieuwste trends, de hoogste wolkenkrabbers, alle gerechten van de wereld en een energie die van de straatstenen spat. Een ideale stopover op je reis naar de Westkust van Amerika of naar Florida. Je hebt keuze uit hotels in verschillende wijken (en prijsklasses).

Welke optie wil je aanvragen?

Door de ogen van een Yankee
Hip & happening in Queens
Budget verblijf op Long Island
x
+

Voeg deze bouwsteen toe aan je Amerika reis!

Reisschema: Philadelphia
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 252,- p.p. bij 2 personen

In Philadelphia werd de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring ondertekend en wordt daarom gezien als de geboorteplaats van de Verenigde Staten. Ontdek de stad zelf en ga daarnaast met een gids op pad om de minder bekende plekken te zien en te proeven. Deze Amerikaanse stad is Europees klein en heeft voor ieder wat wils; van shoppen, struinen langs historische gebouwen en de beroemde Liberty Bell. 

Reisschema: Washington DC
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 203,- p.p. bij 2 personen

Reis per trein naar waar het Land of the Free en Home of the Brave werd uitgevonden en slaap in een boutique hotel. Het koepelvormige Capitool, versteende oorlogshelden, een x-large Amerikaanse vlag hoog in de lucht en misschien wel een glimp opvangen van de president in het Witte Huis. Dit is Washington DC, hoofdstad van Amerika en eigenlijk van de wereld.

Welke optie wil je aanvragen?

Wuiven naar het Witte Huis
Verblijf buiten het centrum
x
+
Reisschema: Lancaster - Amishgebied
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 245,- p.p. bij 2 personen

Hoe modern Amerika ook mag zijn, er zijn nog steeds mensen die leven alsof de klok in de negentiende eeuw is blijven steken: de Amish. Hoewel ze vrij afgezonderd van de buitenwereld leven, heb je toch de kans een inkijkje in hun leefstijl te krijgen. Verblijf in Lancaster in een inn tussen de Amish en leer alles over de tradities en geschiedenis van deze bijzondere gemeenschap.

Reisschema: Niagara Falls
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 192,- p.p. bij 2 personen

Combineer je noordoost reis naar New York en Washington met een natuurbezoek aan waterwonder Niagara Falls. Verblijf op een paar minuten lopen van de watervallen in een comfortabel hotel met zwembad. Trek op de boot een blauwe poncho aan en bekijk, hoor en voel de watervallen van wel heel dichtbij…

Reisschema: Fingerlakes - Ithaca
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 140,- p.p. bij 2 personen

In de staat New York liggen elf meren die samen de Finger lakes vormen. Rondom de meren vind je natuurparken met watervallen maar ook vele wijnhuizen waar je prima wijn kunt proeven. Dit is niet alleen een tussenstop voor je route naar de Niagara Falls maar ook een fijne uitvalsbasis om de omgeving te leren kennen.

 

Reisschema: Green Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 251,- p.p. bij 2 personen

De oranjerode herfstkleuren van de Indian Summer in Vermont staan op zo’n beetje iedere ansichtkaart van New-England. Slapen doe je in een boerderij waar je zelf de eieren raapt voor het ontbijt en in een typsiche Oostenrijkse lodge van de familie Von Trapp. Waar ken je die naam ook alweer van? Inderdaad, van the Sound of Music. Onderweg stop je natuurlijk even bij de Ben & Jerry’s fabriek.

 

Reisschema: White Mountains
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 147,- p.p. bij 2 personen

In een relaxed tempo boemel je met een dieseltrein naar de top van Mount Washington, de hoogste piek van The White Mountains, waarvandaan je uitkijkt over vier staten en zelfs Canada. Je ziet grijze rotsen en grote keien op de top, maar onder je spreiden de bossen van naald- en loofbomen zich over de bergen uit met in de verte een glinsterend meer. Aan het einde van de middag strek je je benen in een houten schommelstoel op de veranda van je knusse inn

Reisschema: Acadia National Park
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 219,- p.p. bij 2 personen

In Acadia National Park reiken de rotsige bergen en dennenbossen helemaal tot aan de kust en dat betekent dat je tijdens je hike zomaar op een verborgen zandstrandje kunt stuiten. Langs de 65 km lange kronkelende kustlijn, kun je prachtige autoritten en wandelingen maken. Slapen doe je in kreeftenparadaijs Bar Harbour waar je vooral bij lobster shacks moet eten. De tentjes hebben iets van een snackbar, tot je een pan met een hele kreeft voorgeschoteld krijgt. Shabby chique meets haute cuisine.

Reisschema: Floatel in Damariscotta
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 329,- p.p. bij 2 personen

Oesters, daar draait het om langs de kust van de staat Maine in het uiterste noordoosten van Amerika. Maar liefst 80% van de oesters uit de staat komen van de Damariscotta rivier. Een kleine proeverij tijdens een boottocht over de rivier maakt wat ons betreft de beleving compleet en ook het verblijf op een privéboot past perfect bij deze omgeving en gaf ons het echte vakantiegevoel.

Reisschema: Newport
Reisduur: 3 dagen/2 nachten
Reissom: € 439,- p.p. bij 2 personen

Als New-England het Europa is van Amerika, dan is Newport in Rhode Island de Côte d’Azur. Eind 19e eeuw bouwden de stinkendrijke families van New York hier hun vakantiehuizen. Vanuit hun mansions hadden ze een spectaculair uitzocht over de ruige kliffenkust. Tijdens een wandeling over de Cliff Walk kun je de landhuizen zelf bekijken. De jet-set lifestyle zet zich voort in het oude centrum van het plaatsje en de jachthaven. Zelf verblijf je hier ook in stijl: in een luxe hotel met de grandeur en charme van begin vorige eeuw.

Reisschema: Cape Cod
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 239,- p.p. bij 2 personen

Cape Cod ligt op ongeveer 1.5 uur afstand van Boston. Je vindt hier lange zandstranden, nationale parken met vuurtorens en het is een van de favoriete vakantieoorden van de Amerikanen tijdens de weekenden en in de zomervakantie. Zo brachten de Kennedy’s hun zomermaanden ook in Cape Cod door. Je verblijft in Hyannis, wat van oorsprong een vissersdorpje is maar waar nu veel luxe villa’s staan. Vanuit de haven rijd je zo naar de vele witte zandstranden die Cape Cod rijk is.

Welke optie wil je aanvragen?

Relaxen op Cape Cod
Cape Cod - Whale Watching Tour
Special Stay - Martha's Vineyard
x
+
Reisschema: Boston
Reisduur: 3 dagen / 2nachten
Reissom: € 413,- p.p. bij 2 personen

De charmante stad Boston aan de oostkust van Amerika is een mooie plek om je reis door New England te beginnen of te eindigen.  De Freedom Trail die dwars door de stad loopt is een belangrijk stukje Amerikaanse geschiedenis. Onze gids vertelt je er, geheel in karakter, alles over. Daarnaast is het ook de stad van de prestigieuze Harvard Universiteit die je vanuit je centraal gelegen hotel prima kunt bezoeken.

Welke optie wil je aanvragen?

Geschiedenisles in studentenstad
Budget optie in centraal gelegen hotel
x
+
1
van
13
x

Verstuur je reisplan